Marisol Martínez: «Si hi ha un acord de majoria absoluta hi donarem suport»

Guanyem Sabadell - Sí se puede votarà a favor de qualsevol candidat alternatiu al del PSC que compti amb 13 regidors o més del Ple | Ho farà encara que no entri a formar part del futur govern

Norma Vidal
28 de maig del 2015
Actualitzat a les 19:36h
Tony Domènech, número 4 de Guanyem; Miquel Soler, número 2; i Marisol Martínez, número 1.
Tony Domènech, número 4 de Guanyem; Miquel Soler, número 2; i Marisol Martínez, número 1. | Norma Vidal

La cap de llista de Guanyem Sabadell - Sí se puede, Marisol Martínez, ha explicat que la formació donarà suport per fer alcalde a qualsevol candidat alternatiu a Josep Ayuso (PSC) que compti amb la majoria absoluta del Ple. Martínez ho ha dit en un contacte amb la premsa en què ha assegurat que votaran a favor de qualsevol proposta en aquesta direcció amb independència de si la formació que lidera entra o no a formar part del nou govern. Tal com ja ha avançat aquest matí Nació Sabadell, Guanyem Sabadell - Sí se puede només accedirà a formar part d'un nou executiu si es parteix d'un procés de negociació transparent i si s'aborda el seu programa electoral

Martínez ha estat clara i ha assegurat que la responsabilitat d'arribar a un acord a hores d'ara resideix en els quatre partits que estan empatats amb quatre regidors cadascú (Unitat pel Canvi, ERC, la Crida, CiU) i que precisament ha explicat que aquesta tarda participaran en una trobada per abordar el futur de la ciutat. "En aquests moments qui es reuneix és qui té la responsabilitat i si aquests 16 regidors no arriben a un acord serà el seu fracàs", assegura Martínez, que remarca que per ara cap formació s'ha posat en contacte amb ells de forma formal per iniciar un procés negociador. 

"Volem negociacions obertes i transparents", ha apuntat l'alcaldable que ha advertit que Guanyem Sabadell - Sí se puede no participarà en taules que no siguin rigoroses ni enviarà missatges a través dels mitjans de comunicació. "Formar un govern tan divers i plural requereix que des del principi es faci bé i si no és així nosaltres preferim mantenir-nos al marge", ha apuntat. A més, ha posat com a condició indispensable per sumar-se al nou projecte de govern de Sabadell, que s'abordin els principals punts del seu programa. En aquesta línia ha afegit que no tenen pressa ni aspiracions per entrar a formar part del nou executiu de Sabadell. 

Tot i que ha afirmat que Guanyem Sabadell - Sí se puede no té "vetos" cap a cap partit, si que ha assenyalat que en cap cas donarà suport al cap de llista del PSC, Josep Ayuso, perquè tot i que la seva llista no compta amb persones imputades, "mai s'ha desmarcat de la corrupció", en referència al cas Mercuri. Amb tot ha dit que si està oberta a parlar-hi. Martínez també ha reiterat que no té "cap diferència" amb Unitat pel Canvi, de forma que ha apuntat que Guanyem Sabadell - Sí se puede està disposada a parlar amb tothom. 

Proposen una consulta ciutadana

Martínez ha matitzat que el seu suport a aquest possible candidat alternatiu també estarà subjecte a l'opinió de la ciutadania. "No participarem en cap pacte que no estigui refrendat pels sabadellencs i sabadellenques", ha indicat la cap de llista que ha dit que impulsaran una consulta ciutadana a través de les xarxes socials i també per escrit, tot i que els termes en què es farà encara estan per determinar. 

Martínez ha assistit a la roda de premsa d'aquest dijous acompanyada pel número dos de la formació, Miquel Soler, i Tony Domènech, número 4. En les eleccions municipals de diumenge passat Guanyem Sabadell - Sí se puede va obtenir 5.398 vots i dos regidors.