​La Crida es desmarca d’algunes afirmacions de l’informe del nomenclàtor i recorda que no està aprovat

Lamenta el rebombori mediàtic generat i apunta cap a partits polítics i mitjans de comunicació "de la dreta espanyolista"

Maties Serracant, alcalde de Sabadell.
Maties Serracant, alcalde de Sabadell. | Juanma Peláez
Redacció
16 d'agost del 2017
Actualitzat el 22 d'agost a les 0:25h
La Crida per Sabadell, el partit que ostenta l’alcaldia a l’Ajuntament de Sabadell, ha mostrat el seu posicionament "davant les informacions i desinformacions" de les últimes hores sobre la polèmica generada arrel de l’informe per estudiar el canvi de nomenclàtor. La formació ha remarcat que no comparteixen algunes afirmacions del text, apuntant en especial a la d’Antonio Machado que rebutgen "de forma clara".
 
Ha definit al poeta com "una figura de la literatura universal i dels valors republicans i antifeixistes" i per aquesta raó no es plantegen treure el seu nom dels carrers de la ciutat.
 
També ha recordat que es tracta "d’un informe extern, que en cap cas ha estat aprovat ni validat pel govern" i ha lamentat que s’hagi convertit en el protagonista "d’aquesta controvèrsia mediàtica, dificultant un debat ciutadà tan necessari".
 
La Crida ha subratllat que "l’objectiu principal" d’aquesta modificació del nomenclàtor és "retirar els noms de places i carrers dedicats a feixistes amb responsabilitats polítiques en dictadures com la franquista o la de Primo de Rivera". Ha posat l’accent en el compromís "d’aprofundir en els valors democràtics" que han de desembocar en el seu canvi.
 
La coalició ha criticat aquest episodi viscut i ha carregat contra diversos partits polítics i mitjans de comunicació "de la dreta espanyolista" per "descontextualitzar i intoxicar el debat per interès partidista".