Sabadell registra 699 accidents de trànsit al primer semestre de 2017

Una persona ha mort, mentre que 451 han patit ferides

Accident entre un cotxe de Mossos i un turisme, a l'avinguda Barberà de Sabadell
Accident entre un cotxe de Mossos i un turisme, a l'avinguda Barberà de Sabadell | Darío Cuenca
Redacció
11 d'agost del 2017
Actualitzat a les 16:22h
La ciutat de Sabadell ha registrat en el primer semestre de l'any un total de 699 accidents, 312 van registrar persones ferides. En total, 451 persones van resultar ferides, 30 de les quals de gravetat, mentre que una persona va morir.

El total d'accidents de trànsit indica una tendència a la baixa en relació amb anys anteriors. Segons s’observa de les xifres registrades per la Policia Municipal durant la primera meitat de l’any, aquest 2017 podria trencar amb la línia alcista dels darrers cinc anys.

En aquesta línia, el govern municipal assegura que es marca com a objectiu eliminar els accidents de trànsit a la ciutat que tinguin conseqüències greus per a la salut de les persones o produeixin víctimes mortals. Per això es duen a terme accions per incidir en la seguretat viària, amb la pacificació del trànsit a la via pública, la reordenació de la mobilitat, el foment del transport públic, la sensibilització ciutadana i la formació viària als centres educatius.

En general, els resultat de 699 accidents en aquest primer semestre indica una tendència positiva en relació als 1.514 sinistres registrats de tot el 2016. També s'observa aquest canvi positiu en el nombre d'accidents de trànsit amb ferits (312) ja que se situa lluny d’arribar als 746 de l'any anterior. A més, el nombre de víctimes greus, 30, és significativament menor en comparació amb les 103 de l'any 2016.

Pedagogia i prevenció

La Policia Municipal compta amb una Unitat d’Educació per la Seguretat Viària (UESVI) que s’encarrega de difondre entre la població escolar coneixements sobre el que és la Via Pública, la seguretat viària, els accidents de trànsit, els primers auxilis i la mobilitat sostenible.

L’objectiu és aplicar aquest recurs com a element preventiu que permeti millorar la mobilitat i el respecte normatiu, per garantir la seguretat de conductors i vianants. Durant el 2016 la UESVI va fer un total de 22 sessions formatives a 28 centres públics i 11 privats, amb la participació de 3.654 alumnes d’educació infantil, primària i secundària.