El curt que mostra la faceta més desconeguda de Jim Carrey

El documental "I needed color" mostra l'actor al seu estudi de Nova York, en ple procés creatiu

Jim Carrey, en un fotograma d'«I need color»
Jim Carrey, en un fotograma d'«I need color»
Redacció
15 d'agost del 2017

Histriònic, desmesurat i ganyotaire sense aturador. Jim Carrey va ser el gran rei de la comèdia dels anys 90, amb actuacions a films com Dos tontos muy tontos, La màscara o Ace Ventura, obres que van forjar una imatge encasellada en la caricatura. Amb el temps, però, Carrey també va demostrar que tenia un registre més pausat i profund. El show de Truman o ¡Olvídate de mi!, ara films de culte, en són el millor exemple.

Ara, després d'uns anys sense grans produccions i allunyat del món de la interpretació, i després d'haver passat grans turbulències emocionals –el suïcidi de la seva exnòvia, Cathriona White, ara fa dos anys; o la ruptura sentimental amb la model Jenny McCarthy–, l'actor torna a ser al centre de l'atenció mediàtica gràcies a una faceta de la seva vida totalment desconeguda: la pintura.

Aquesta afició és el que mostra el documental I needed color, dirigit per David Bushell i que es pot veure íntegrament a internet. El film mostra un Carrey introspectiu, obert i sincer, tot mostrant el seu procés creatiu a l'estudi que té a Nova York i l'obra que en resulta. Tal i com explica, va retrobar-se amb la pintura ara fa sis anys, quan travessava una època emocionalment compromesa. "Pintar em dona sensació de llibertat", diu. "Lliure de passat i de futur", en un estat de pau que Bushell mostra fidelment al llarg de només sis minuts.