L'alcalde d'Artés, ingressat al Taulí per una caiguda

Ernest Clotet s'ha lesionat mentre treballava a les tasques d'extinció a l'incendi del Bages

Tasques d'extinció de l'incendi d'Artés
Tasques d'extinció de l'incendi d'Artés | NacióManresa
Redacció
06 d'agost del 2017
Actualitzat a les 9:49h
Ernest Clotet, alcalde d'Artés, ha hagut de ser ingressat a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, segons ha avançat Radio Manresa. El batlle ha patit una caiguda mentre participava aquesta nit a les tasques d'extinció de l'incendi que afecta aquest municipi del Bages. Clotet, militant de la CUP, és alcalde des del passat mes de juny ja que la primera meitat del mandat l'alcaldia va recaure en el republicà Josep Candàliga.

L'incendi evoluciona favorablement

L'incendi forestal d'Artés evoluciona favorablement però encara no està estabilitzat. Així ho expliquen els Bombers de la Generalitat després d'una nit de treball intens. El foc del Bages es va declarar ahir a mitja tarda i ha afectat unes 300 hectàrees, de les quals 250 han quedat calcinades. Aquesta nit, segons els Bombers, la superfície no ha augmentat.

Durant tota la nit han lluitat contra l'incendi d'Artés unes setanta dotacions terrestres. Avui, a primera hora, ja s'han incorporat quatre mitjans aeris –ahir hi van arribar a treballar una vintena. També hi ha efectius de les ADF, dels Mossos d'Esquadra, dels Agents Rurals, Protecció Civil i la Creu Roja, entre altres.

Els esforços s'han centrat en reforçar les tasques d'extinció en el flanc dret, que més complicacions comporta per la dificultat d'accés per terra. Les condicions meteorològiques a la nit –menys càlida que les darreres- ha ajudat a la tasca dels Bombers. Ahir, temperatures que van fregar els 40 ºC, vent de fins a 40 km/h i la baixa humitat, van dificultar molt la lluita contra l'incendi.

En total, ha calgut desallotjar prop de 150 persones de cases de colònies i del nucli de Sant Joan d'Oló, al municipi de Santa Maria d'Oló, per la proximitat de les flames, sumats als ocupants de set masies de la zona. Totes elles han estat traslladades al pavelló municipal de Santa Maria d'Oló. El foc també ha cremat parcialment dues cases a Les Planes, sense deixar ferits. 


 

Una casa ha quedat calcinada per les flames. Foto: ADF


Causes encara per determinar

Sobre les causes que poden haver originat l'incendi és massa aviat per determinar-ho, segons el director general dels Bombers, Juli Gendrau: "La prioritat ara és extingir-lo, acotar-lo, estabilitzar-lo, les causes encara s'investiguen per esbrinar on ha iniciat, que sigui un llamp és complicat", va assegurar anit

L'avís del foc es va rebre a les 14.40 hores al nord-est del nucli d'Artés, al paratge conegut com Les Planes (a l‘est de la carretera B-431). El front de l’incendi va avançar durant tota la tarda en direcció nord-est.

A causa de l’incendi, la carretera C-25 va haver de ser tallada en sentit Girona, entre els quilòmetres 145 i 144, a Sallent. Poc abans de les 19.00 hores, la via va quedar reoberta. Per altra banda, també es va haver d'interrompre la circulació a la carretera B-431, entre els quilòmetres 45 i 47 a Artés.

 

El foc des d'Avinyó. Foto: NacióDigital

 

Una avioneta sobrevola la zona afectada. Foto: Xavier Rius Sant

 

Tasques d'extinció de l'incendi d'Artés Foto: NacióManresa

Tasques d'extinció de l'incendi d'Artés. Foto: NacióManresa
 

Tasques d'extinció de l'incendi d'Artés. Foto: NacióManresa