fgc

La Generalitat licita les obres de soterrament d'FGC als barris de Gràcia i de Can Feu, a Sabadell

Les obres comportaran una inversió de 25 MEUR i començaran la tardor vinent | Els treballs consistiran en el cobriment de les vies del ferrocarril en un tram de 375 metres de longitud

per Albert Segura , Sabadell, 4 d'agost de 2017 a les 14:02 |
Imatge virtual del soterrament a Gràcia i Can Feu | TES
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'agost de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de les obres d’integració urbana de la línia de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) als barris de Gràcia i Can Feu, a Sabadell (Vallès Occidental), per un import de 25 MEUR i un termini d’execució de dos anys. L’obra, que començarà la tardor vinent, consistirà en el cobriment de les vies del ferrocarril en un tram de 375 metres de longitud que discorre en superfície, des del carrer Sobarber fins passat el passeig de Can Feu.
 

La generació d’aquest nou tram cobert implicarà la modificació de les rasants dels carrers de l’entorn i del pendent de les vies al llarg de 975 metres, fins enllaçar en superfície amb les vies existents al terme de Sant Quirze del Vallès. La solució s’ha desenvolupat en coordinació amb la Taula Tècnica de Can Feu, de la qual formen part l’Ajuntament de Sabadell i diverses entitats i associacions veïnals de la ciutat. Aquesta actuació permetrà millorar la permeabilitat i la mobilitat a l’entorn de la línia d’FGC, alhora que crearà un nou espai per a l’ús ciutadà.
 

La zona afectada quedarà coberta. Foto: Juanma Peláez


D'aquesta manera es dona resposta a un greuge històric, donat que les entitats veïnals han reivindicat la unió de les dues àrees, separades per les vies. Amb l'ampliació dels FGC a la ciutat, gran part de les vies ja van quedar cobertes, però ara es treballarà en el tram pendent fins el castell de Can Feu.

D'aquesta manera, quedarà completada l'obra dels FGC a la capital vallesana, que aquest mes de juliol va veure com l'ampliació culminava amb la inauguració de les estacions de La Creu Alta, Sabadell Nord i Sabadell Parc del Nord. Ara quedaria pendent una possible ampliació fins el municipi de Castellar del Vallès, projecte, però, que ha quedat desat en el fons d'un calaix.

 

Participació