El Vallès acull el millor hoquei herba del món a partir de diumenge

El 4 Nacions absolut coincideix amb la commemoració dels 25 anys dels Jocs Olímpics a Terrassa, quan la selecció espanyola femenina va penjar-se la medalla d'or

La presentació del torneig 4 Nacions ha estat a la Casa Soler i Palet de Terrassa
La presentació del torneig 4 Nacions ha estat a la Casa Soler i Palet de Terrassa | Albert Prieto
Sergi Ambudio
06 d'agost del 2017
Terrassa es vesteix de gala per rebre el millor hoquei herba del món. A partir d'aquest diumenge, 6 d'agost, fins al dimecres dia 9, l'estadi municipal Martí Colomer acollirà les millors seleccions, tant masculines com femenines, del moment. El 4 Nacions reunirà els combinats absoluts d'Alemanya, Anglaterra, Països Baixos i Bèlgica.

"Serà la gran festa de l'hoquei", ha augurat avui durant la presentació del torneig Josep Maria Biosca, de l'entitat organitzadora Hockey per Terrassa. La competició serà poques setmanes abans del Campionat d'Europa i, per tant, esdevé una oportunitat d'or pels equips per mesurar-se entre ells i veure en quin estat afronten un dels tornejos més importants del panorama internacional. "Feia molts anys que no vèiem tant de nivell junt, a Terrassa", ha assegurat Marc Sala, vicepresident de la Federació Espanyola d'Hoquei Herba.

Els organitzadors, Hockey per Terrassa de la mà amb l'Ajuntament i les federacions catalana i espanyola, volen donar-li un caràcter que vagi més enllà de la rivalitat esportiva i l'immens nivell dels participants. El seu objectiu és que el 4 Nacions sigui també un espai de commemoració dels 25 anys dels Jocs Olímpics a Terrassa, quan la selecció espanyola femenina va fer història i va aconseguir la medalla d'or, per unir "la història amb el moment actual". "És un autèntic honor poder fer coincidir aquest torneig amb el record de la màxima competició d'aquest esport", ha remarcat Biosca.

L'afluència de públic, el major maldecap dels organitzadors

A part de Biosca i Sala, la presentació del torneig, que ha tingut lloc avui al migdia a la Casa Soler i Palet de Terrassa, també ha comptat amb la participació del president de la Federació Catalana d'Hoquei, Xavi Adell, i d'Oriol Alcaraz, director de l'esdeveniment.
Des de l'organització han expressat que, un cop superats tots els obstacles previs per organitzar una competició de "màximes garanties i de primer nivell", l'element que més els preocupa ara és la incògnita que plana sobre l'afluència de públic. "Estem a l'agost, la gent ha marxat de vacances, i a mi personalment em preocupa si vindrà públic o no", ha comentat Biosca.

En aquest sentit, el representant de Hockey per Terrassa ha animat a tothom, amants del hockey o no, a desplaçar-se fins a l'estadi per veure els partits: "Valdrà molt la pena, poques vegades es veu un torneig d'aquestes característiques tan a prop de casa". En la mateixa línia s'ha expressat Adell, qui ha afirmat que està "convençut" que la gent respondrà.