​Maties Serracant s'estrena com alcalde amb samarreta reivindicativa

Tot i vestir una americana el dia de la investidura manté la màniga curta en el seu debut al ple | El batlle arrenca la nova etapa amb control dels torns dels portaveus municipals

La mesa presidencial del ple de juliol a Sabadell
La mesa presidencial del ple de juliol a Sabadell | Albert Segura
28 de juliol del 2017
Actualitzat a les 9:59h
Tercer ple a Sabadell en una sola setmana, en què la ciutat ha viscut sota la batuta de dos alcaldes diferents. Després de la renúncia de Juli Fernàndez i la investidura de Maties Serracant, el nou alcalde s’ha estrenat en el ple ordinari d’aquest mes de juliol, el darrer del curs polític, i més tranquil i ràpid del que sol ser un ple a Sabadell. 

Si bé Serracant va assistir al ple d’investidura amb la samarreta reivindicativa negra i que defensa que perseguir la corrupció no és delicte sota una americana marro, Serracant ha debutat sense americana i en màniga curta. Un fet que no ha passat per alt, i que al final del ple ha fet que el portaveu de Ciutadans, José Luís Fernández, li plantegés la possibilitat que canviï d'indumentària d'acord amb la condició de "representant de tots els sabadellencs".

Ho ha fet amb un control dels temps i els torns d’intervencions correctes, sense que es notés que era el seu primer dia presidint el ple, i acompanyat del primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga, a la seva dreta, i de la tercera tinenta d’alcalde, Marisol Martínez, a la seva esquerra. Juli Fernàndez s’ha assegut de nou a la bancada de govern, tal i com va fer en el ple d’investidura, en el mateix seient, el més proper a la mesa de presidència.

Un ple tranquil

El ple de juliol ha estat especialment tranquil. La vuitena modificació del pressupost municipal ha estat un dels temes que més estira i arronsa ha fet entre els grups municipals, on davant la interpel·lació del motiu pel qual es duia a terme, el fins ara regidor de Serveis Centrals, Albert Boada, ha llançat un “els tinc per gent intel·ligent” que no ha caigut massa bé.

La sessió ha servit per aplicar un increment de l’1% en les retribucions del personal al servei de l’Ajuntament, dur a terme l’aprovació inicial d’aspectes com la modificació urbanística als barris de Torre-romeu i Can Puiggener per a fer-hi pisos públics o atorgar la subvenció directa al Servei General d’Informació de Muntanya per a fer una exposició sobre alpinisme. També s’han fet les adjudicacions de la gestió interessada dels camps de futbol municipal de Can Rull, La Roureda i La Creu.

El ple també ha aprovat la regulació d’al·legacions i l’aprovació definitiva del Reglament de la Sindicatura de Greuges de Sabadell. De cara a la part deliberativa, Serracant a protagonitzat una enganxada amb el regidor no adscrit Carles Bosch, donat que volia justificar la decisió de deixar sobre la taula la moció per abordar. L’alcalde ha negat que tingués dret a fer-ho, donat que així ho estableix el reglament si es decideix retirar una moció.