Sabadell reivindica que s'expliqui la història del poble gitano a les escoles

El ple aprova una moció per integrar-ho al currículum educatiu

per Redacció, 28 de juliol de 2017 a les 00:00 |
Manuel Heredia, president de l'Associació Gitana de Sabadell | Albert Segura
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple del mes de juliol de Sabadell ha aprovat una moció a favor d’incorporar la cultura i la història del poble gitano al currículum educatiu. Es tracta d’una proposició que els grups que conformen el govern municipal han dut a ple d’entrada i de la qual tots els grups municipals n’han estat proposants.

“Els gitanos hem rebut persecució i discriminació que contribueixen a generar estigma per utilitzar un altre idioma i costums”. Així d’expressiva ha estat Míriam Vanessa Heredia en la lectura del posicionament del poble gitano a Sabadell, format per unes 9.000 persones. Després de 600 anys d’història a Catalunya, el col·lectiu es reivindica, amb una història desconeguda pel gruix de la població: “Això dificulta el reconeixement dels gitanos com a ciutadans de Catalunya”, ha assegurat.


Al seu torn, el president de l’Associació Gitana de Sabadell, Manuel Heredia, ha destacat que han treballat des de tots els mitjans possibles perquè s’incorpori la història del col·lectiu en els llibres de text. “Crec que tenim dret a què els alumnes gitanos i no gitanos coneguin la idiosincràsia del poble gitano, ens servirà per tenir un futur més enriquidor”, ha apuntat.

La moció s’ha aprovat amb els punts a favor de tots els grups municipals, amb la finalitat de traslladar-la a la Generalitat en nom de la ciutat.
 

Míriam Vanessa Heredia, en la seva intervenció al ple. Foto: Albert Segura

 

Arxivat a:
Societat
Participació