promoció pública

L'Ajuntament de Sabadell aprova construir 140 habitatges públics

El ple ha aprovat inicialment modificar puntualment el Pla general municipal d'ordenació de Sabadell a Can Puiggener i Torre-romeu en què s0ubiquen els ARE | Permetrà preservar equipaments on s'hi havien de construir edificis i preservar connectors ecològics

per Albert Segura, Sabadell | 27 de juliol de 2017 a les 18:16 |
El ple d'aquest mes de juliol ha aprovat els canvis | Albert Segura
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l'Ajuntament de Sabadell ha aprovat inicialment la construcció de 140 habitatges de titularitat pública als barris de Can Puiggener i Torre-romeu, amb la finalitat que surtin al mercat de lloguer. L'aprovació s'ha fet en el marc de la modificació puntual del Pla General d’aquestes dues zones, on estava previst ubicar les Àrees Residencials Estratègiques (ARE) i que comportarà deixar sense efecte.
  

La nova ordenació preveu incrementar en 5.036 metres quadrats i que això es traduirà en una trentena de pisos a Can Puiggener, sumats als 65 que es mantenen de promoció pública que es preveia fer a Torre-romeu. D’altra banda, es rebaixa en 27.967 metres quadrats, que voldrà dir unes 225 cases que estaven planificades construir. D’aquesta manera, s’ordena part dels sòls destinats a sistemes urbanístics amb la finalitat de millorar territorialment les seves prestacions. Precisament, a la part central de Can Puiggener hi ha programada la construcció d’un institut escola, al qual es destinaran 17.832 metres quadrats de superfície.
 

El nou planejament també garanteix la connectivitat ambiental, paisatgística i d’activitat del parc del Nord amb el parc fluvial del Ripoll i es permet la continuïtat paisatgística i ambiental entre la Clota Alta i la Clota Baixa. En el conjunt dels dos barris es preveu un augment de sòl no urbanitzable de 44.840 metres quadrats de superfície.

Per últim, a Torre-romeu, es vol que l’avinguda de Can Bordoll deixi de ser una carretera i que es converteixi en un carrer més del barri, per acabar amb l’aïllament de Can Llobateres. Per això es dona continuïtat cívica i urbana a l’avinguda mitjançant un sector de transformació d’ús que incorpori usos residencials i terciaris. També es garanteix la continuïtat del parc que transcorre pel marge del riu Ripoll i es potencia el connector ecològic a la zona nord del barri. A més, s’ajusta la qualificació urbanística del parc central de Torre-romeu, on hi ha el Centre Cívic. Així mateix, es manté la ubicació actual dels equipaments del barri i la dotació de sòl destinat a habitatge dotacional públic.  

Tota l'oposició s'ha abstingut, i s'ha aprovat per majoria, amb els vots a favor dels grups que conformen el govenr municipal.

 

Participació