Maties Serracant presenta el seu govern amb Juli Fernàndez com a responsable d'economia

L'alcalde ha presentat aquest dimarts el nou cartipàs amb els tinents d'alcalde i els regidors | Albert Boada queda fora de l'organigrama a l'espera de l'entrada del nou regidor Lluís Perarnau

Presentació del cartipàs de Sabadell
Presentació del cartipàs de Sabadell | Juanma Peláez
26 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:59h
El nou govern de Maties Serracant comença a caminar amb canvis en el cartipàs, i on el més destacat és el pas de Juli Fernàndez d'alcalde a segon tinent d'alcalde. Serracant ha presentat els canvis aquesta tarda en roda de premsa, oferta a la sala de govern de l'Ajuntament i amb la presència dels tres tinents d'alcalde i tots els regidors, també Albert Boada, que aquest dijous renunciarà a l'acta de regidor en el ple ordinari del mes de juny. La previsió és que Lluís Perarnau assumeixi la regidoria de cara al mes de setembre.

Serracant assumeix l'Àrea de Presidència i Serveis Centrals, Joan Berlanga (primer tinent d'alcalde, Unitat pel Canvi) la de Drets de la Ciutadania i Promoció Econòmica, Juli Fernàndez (segon tinent d'alcalde, ERC) la de Cohesió Territorial, i Marisol Martínez (tercera tinenta d'alcalde, Guanyem Sabadell) la de Promoció de la Ciutat i Innovació.
 

El nou govern de Sabadell. Foto: Juanma Peláez


L'objectiu del nou cartipàs és, segons Serracant, crear un govern transversal, de manera que totes les àrees quedin entrellaçades, amb un conjunt de regidories que donin servei i cobertura a d'altres. "No volem canviar radicalment el que hem fet fins ara, des de la coordinació interna del govern fins a competències que li són pròpies a l’alcaldia”, ha expressat l’alcalde.

És per això que, a grans trets, les regidories es mantenen amb la mateixa forma, on els grans canvis els trobem en la segona tinença d'alcaldia, que passa a mans de l'exalcalde Fernàndez, i la creació del Portaveu del Govern, a mans de Joan Berlanga.
 

Cartipàs del govern de Maties Serracant. Foto: Ajuntament de Sabadell


Les quatre grans àrees

Així Serracant assumeix l’Àrea de Presidència i Serveis Centrals. Temporalment es queda amb les regidories de Seguretat i Prevenció, i Serveis Municipals, que assumirà Perarnau. També hi pengen la d’Economia i Serveis Centrals, a càrrec de Juli Fernàndez, així com les de Recursos Humans i Organització i Transparència, amb Elena Hinojo (Unitat pel Canvi), Sostenibilitat, a mans de Joan Berlanga, Intervenció Comunitària, amb Glòria Rubio (Crida) i Eines Comunicatives, amb Marisol Martínez.

Joan Berlanga assumeix l’Àrea de Drets de la Ciutadania i Promoció Econòmica a la vegada que és nomenat Portaveu del Govern, i manté la regidoria d’Educació. També en pengen les regidories de Cultura amb Montserrat Chacon (ERC), Salut, amb Ramon Vidal (Unitat pel Canvi), Treball i Empresa, amb Eduard Navarro (Unitat pel Canvi) i Drets Civils i Gènere, amb Míriam Ferràndiz (Crida).
 

Juli Fernàndez, a la roda de premsa. Foto: Juanma Peláez


Juli Fernàndez s’estrena com a segon tinent d’alcalde assumint l’Àrea de Cohesió Territorial, així com la regidoria d’Urbanisme. Hi pengen les regidories d’Habitatge, amb Glòria Rubio, Acció Social, amb Gabriel Fernàndez (ERC) i Espai Públic, amb Xavi Guerrero (ERC).

Finalment, Marisol Martínez ocupa l’Àrea de Promoció de la Ciutat i Innovació amb les regidories de Comerç, Consum i Turisme, i Esports. Glòria Rubio també en penja amb la regidoria de Participació Ciutadana, mentre que Miquel Soler (Guanyem Sabadell) assumeix les regidories d’Innovació i Ciutat, Cicles de Vida i Benestar Animal.
 

L'equip de govern al complet. Foto: Juanma Peláez