Un informe del Govern detecta irregularitats en l'ampliació de l'escola La Trama de Sabadell, segons «El Periódico»

El document, elaborat per Infraestructures.cat, constata que hi va haver "subjectivitat" i marge de "discrecionalitat"

Redacció
26 de juliol del 2017
Una de les aules de La Trama, en una visita de l'exconsellera Irene Rigau
Una de les aules de La Trama, en una visita de l'exconsellera Irene Rigau | Albert Segura
Un informe interdepartamental del Govern ha constatat irregularitats en algunes licitacions d'obra pública durant el govern d'Artur Mas, segons ha informat El Periódico. Entre aquestes obres hi figura l'ampliació de l'escola sabadellenca La Trama.

El document assegura que "la barreja de subjectivitat i manca de criteris concrets proporciona un marge de discrecionalitat important per decidir sobre l'adjudicació".

Aquest dictamen ha estat redactat per encàrrec del consell d'administració de l'empresa pública Infraestructures.cat, ara en mans d'ERC, i es va començar a elaborar l'any 2015, quan el jutjat d'El Vendrell que investiga el cas 3% va sol·licitar informació sobre alguns expedients de contractació durant el govern de l'antiga Convergència.

Segons l'informe a què ha tingut accés el rotatiu barceloní, el cas de La Trama seria el més significatiu. "Si bé Copcisa i Queralt estaven empatades en el primer lloc tècnicament, i Impulsa Grup Ortiz & Ortiz Construcciones y Proyectos estava en el lloc 25è de la puntuació tècnica, la revisió provoca canvis de la puntuació de manera que totes les valoracions tècniques posteriors que quedaven per sobre de la puntuació d'Impulsa, veuen afectada la valoració quasi sempre a la baixa, mentre que Impulsa experimenta un increment de puntuació en 10 punts", destaca l'informe.