Elena Hinojo: “Hauria de ser alcalde el candidat més votat”

La regidora Elena Hinojo sorprèn, en el seu torn de paraula, recordant que es va impedir que Joan Berlanga fos el batlle

La regidora d'Unitat pel Canvi, Elena Hinojo, durant el seu torn de paraula
La regidora d'Unitat pel Canvi, Elena Hinojo, durant el seu torn de paraula | Juanma Peláez
25 de juliol del 2017
Actualitzat el 26 de juliol a les 2:02h
Duia poc més de dos minuts en la seva intervenció, quan la regidora d’Unitat pel Canvi, Elena Hinojo, ha pronunciat: “Si ara baixéssim al carrer i preguntéssim a la gent sobre qui creu que hauria de recaure el relleu a l’alcaldia...”. Les cares i els gestos del ple han començat a canviar. Hinojo ha seguit, “la resposta seria clara i diàfana... hauria de ser alcalde el candidat més votat”. És a dir, Joan Berlanga.
 
Les reaccions del plenari s’han encomanat al públic, tant el de la mateixa sala com el de fora. I ha justificat la no alcaldia “no per una qüestió d’interpretacions dels acords, d’habilitats negociadores o de la nostra implicació en la convocatòria de l’1 d’octubre perquè hi ha hagut qui ha impedit aquesta opció per ambició i estratègia política en clau 2019”. Una sentència que ha acabat de sorprendre tothom. La regidora ho ha acabat rematant amb “tal qual, no és una altra cosa”.
 
En el següent minut llarg ha argumentat aquesta intervenció per “honestedat” i “per la gent que va confiar en nosaltres”. Tot i així, ha remarcat que han decidit “no quedar-nos encallats en aquest greuge” i que seguiran “treballant des de l’actual govern. Tenim les prioritats clares i no fallarem als que volen un govern d’esquerres ampli i fort”.

Ha evocat l’eslògan de la campanya electoral (“per dignitat, per responsabilitat, amb unitat”) per haver estat “a l’altura de les circumstàncies per adverses o injustes que hagin estat”. I tot seguit, ha continuat el seu discurs oferint suport a Serracant. La sorpresa, però, s’ha quedat instal·lada fins al final.