​Els advocats de Sabadell denuncien retards «injustificats» al jutjat de família

Xifren entre set i vuit mesos admetre a tràmit una demanda i altres temes relacionats amb aquest àmbit | Critiquen que només hi hagi judicis dos dies a la setmana

Els Jutjats de Sabadell, aquest dimecres.
Els Jutjats de Sabadell, aquest dimecres. | Albert Segura
Redacció
25 de juliol del 2017
El Col·legi d’Advocats de Sabadell han traslladat dues queixes al Consejo General del Poder Judicial i a la Secretaria de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per la “greu situació” i la dilatació “injustificada” al Jutjat de Família de la ciutat (Jutjat de Primera Instància núm. 8). Això afecta “una jurisdicció sensible” com són els drets del menors i les relacions familiars.
 
El degà de la institució, Manolo Hernández, xifra entre set i vull mesos en admetre a tràmit una demanda, per procedir a ordenar els pagaments o practicar els embargaments derivats de les extincions de sentències en reclamacions sobre pensions d’aliments.

L'organisme que aplega els lletrats sabadellencs recorda que compten amb dues jutgesses, una de reforç, i tot i així, “la falta d’impuls processal no ha fet més que empitjorar” en els últims mesos. En aquesta línia, posa com exemple que es marquen judicis dos dies a la setmana, un per cada jutgessa, amb la qual cosa “no fa sinó multiplicar el notable retard que afecta al jutjat”.
 
Per això, reclamen “una ràpida reacció” i la presa de mesures “urgents” que permetin normalitzar l’activitat d’aquest òrgan. Remarquen que no és només una petició per facilitar la tasca dels advocats sinó també en benefici dels ciutadans, en el seu dret a tutela judicial efectiva.