L'Ajuntament de Sabadell construirà 140 habitatges públics a Can Puiggener i Torre-romeu

Es modifica el planejament dels dos barris i redueix la construcció d’habitatges del mercat lliure

Redacció
24 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:48h
L’Ajuntament de Sabadell construirà 140 habitatges de titularitat pública als barris de Can Puiggener i Torre-romeu, amb la finalitat que surtin al mercat de lloguer. Així ho traslladarà al ple de juliol, que se celebrarà aquest dijous. Es farà una modificació puntual del Pla General d’aquestes dues àrees, on estava previst ubicar les Àrees Residencials Estratègiques (ARE) i que comportarà deixar sense efecte.
 
La regidora d’Habitatge, Glòria Rubio, ha indicat que “planifica uns barris més cohesionats, amb 690 habitatges menys dels previstos a l’ARE reduint dràsticament la possibilitat de construir-ne de nous destinats al mercat lliure”.
 
La nova ordenació preveu incrementar en 5.036 metres quadrats i que això es traduirà en una trentena de pisos a Can Puiggener, sumats als 65 que es mantenen de promoció pública que es preveia fer a Torre-romeu. D’altra banda, es rebaixa en 27.967 metres quadrats, que voldrà dir unes 225 cases que estaven planificades construir. D’aquesta manera, s’ordena part dels sòls destinats a sistemes urbanístics amb la finalitat de millorar territorialment les seves prestacions. Precisament, a la part central de Can Puiggener hi ha programada la construcció d’un institut escola, al qual es destinaran 17.832 metres quadrats de superfície.
 
“Durant la bombolla immobiliària es va fer una planificació urbanística sobredimensionada, ara volem afavorir la cohesió dels barris, amb un projecte que faciliti construir i millorar noves escoles, centres esportiu i la connexió amb els espais verds i el riu”, ha assegurat el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant. 

El nou planejament també garanteix la connectivitat ambiental, paisatgística i d’activitat del parc del Nord amb el parc fluvial del Ripoll i es permet la continuïtat paisatgística i ambiental entre la Clota Alta i la Clota Baixa. En el conjunt dels dos barris es preveu un augment de sòl no urbanitzable de 44.840 metres quadrats de superfície.

Per últim, a Torre-romeu, es vol que l’avinguda de Can Bordoll deixi de ser una carretera i que es converteixi en un carrer més del barri, per acabar amb l’aïllament de Can Llobateres. Per això es dona continuïtat cívica i urbana a l’avinguda mitjançant un sector de transformació d’ús que incorpori usos residencials i terciaris. També es garanteix la continuïtat del parc que transcorre pel marge del riu Ripoll i es potencia el connector ecològic a la zona nord del barri. A més, s’ajusta la qualificació urbanística del parc central de Torre-romeu, on hi ha el Centre Cívic. Així mateix, es manté la ubicació actual dels equipaments del barri i la dotació de sòl destinat a habitatge dotacional públic.