Junqueras considera que la Fiscalia entorpirà la democràcia si persegueix la compra d'urnes

El vicepresident lamenta l’avís del fiscal general de l’Estat d’actuar encara que no es defineixi com es durà a terme l'adquisició | Ho ha dit en una visita a l'empresa metal·lúrgica Sinard de Sabadell

Oriol Junqueras, amb Juli Fernàndez a l'empresa Sinard
Oriol Junqueras, amb Juli Fernàndez a l'empresa Sinard | Albert Segura
19 de juliol del 2017
Actualitzat a les 18:34h
El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, carrega contra les paraules del fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, que ha advertit que perseguirà penalment la compra d'urnes ja es faci de manera pública o "de manera encoberta". Junqueras considera que aixó s'entorpiria la democràcia, i ho ha contraposat amb l’esforç que el Govern està duent a terme per deixar als ciutadans de Catalunya decidir el seu futur amb vots.

En una visita a l’empresa metal·lúrgica sabadellenca Sinard S.A., que ha fet al costat de l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, Junqueras ha parlat d’aquest avís, assegurant que no és el camí que voldria que se seguís. “Cadascú tria quina funció vol jugar al servei de la societat, mentre alguns volen entorpir la democràcia i el bon funcionament de l’economia, d’altres volem que l’economia creixi, que es generi riquesa i que la gent visqui millor i pugui definir el seu futur amb els seus vots”, ha assenyalat el vicepresident.

Junqueras ha visitat les instal·lacions de l’empresa i ha firmat en el llibre de signatures. Fundada al 1949 per Pedro Sinard, la firma es troba al polígon de la Zona Hermètica, consolidant-se com una de les empreses líders del sector metal·lúrgic.