​El PDECat garanteix solucions pel centre de Sabadell que passen per la mobilitat i la dignificació

Presentarà una moció que abordi aquestes dues problemàtiques

Redacció
17 de juliol del 2017
En l’últim plenari de Sabadell, el del mes de juny, el pla presentat per l’equip de govern de reorganitzar el centre de la ciutat va evidenciar la divisió. Per una banda, l’oposició i, per l’altra, el consistori. De cara, al següent ple, el PDECat ha avisat que durà una moció en la que garantirà solucions que passin per la mobilitat i la dignificació. El portaveu de la formació, Carles Rossinyol, ha recordat que les propostes que es van presentar “només contemplaven mesures per restringir la mobilitat i la creació d’una xarxa de bicicletes”.
 
Rossinyol ha subratllat que cal anar “més enllà” i oferir un projecte que doni resposta a “les problemàtiques que afecten el centre: la contaminació i la dignificació de l’espai”. A més, ha afegit, “de disposar de tota la informació possible per prendre les millors decisions”.
 
Entre els suggeriments, no tot passa per “reduir la mobilitat”, també s’ha de “potenciar el vehicle elèctric”, així com formes alternatives que abracin “tothom”. En aquest sentit, ha criticat que la idea municipal “no parla del bicing, d’un pla d’aparcament, de carregadors per a vehicles elèctrics, de la gestió de càrrega i descàrrega i tampoc de com es gestionen les motos”. Ha apuntat la possibilitat d’autobusos d’un tamany inferior i que els vehicles de la policia siguin elèctrics.
 
D’altra banda, Rossinyol ha advertit que reduir la mobilitat sense alternatives que facin “interessant” visitar el centre possibilita la creació “d’una zona pacífica i desèrtica”. També ha afirmat que per “millorar la dignificació” s’ha de recuperar el patrimoni històric. I en aquesta línia, ha recordat una demanda història del partit: la Glorieta del Racó del Campanar.