​Vuit aspirants a Bombers ultimaran la seva preparació al parc de Sabadell

El lliurament de diplomes ha estat presidit pel conseller d'Interior, Jordi Jané, en el que ha estat el seu últim acte com a membre del Govern

Els alumnes rebent els seus diplomes al pati de banderes de l'ISPC
Els alumnes rebent els seus diplomes al pati de banderes de l'ISPC | Norma Vidal / ACN
14 de juliol del 2017
Actualitzat a les 21:51h
“Feia vuit anys que no s’havia fet una promoció de Bombers”, ha expressat el que encara era conseller d’Interior, Jordi Jané, en el lliurament de diplomes als 153 alumnes que han superat al Curs de Formació Bàsica. Un acte que s’ha celebrat a primera hora d’aquest divendres a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). D’aquest gruix d’aspirants a formar part del cos, vuit faran les 600 hores de pràctiques al parc de Sabadell.
 
Serà l’últim escull per convertir-se oficialment en Bombers. “Espero que a finals d’any ho sigueu”, ha manifestat Jané. A Terrassa hi aniran uns altres vuit i a Granollers deu. Sent així els Vallesos el destí majoritari en l’àmbit de la Regió d’Emergències Metropolitana Nord, ja que a Mataró i Badalona, els altres dos punts, hi aniran deu a cada ciutat.
 

Els cotxes de Bombers llençant aigua com a celebració Foto: Albert Hernàndez


La majoria d’aquests 153 candidats (147 homes i sis dones) provenen de Barcelona (14) i l’àrea metropolitana. Una dotzena del Baix Llobregat, una desena del Vallès Occidental i nou del Maresme, entre d’altres punts de Catalunya com ara, també una dotzena del Segrià.

Últim acte
 
Mentre el conseller lliurava els diplomes i estrenyia la mà dels que, en pocs mesos, aspiren a ser Bombers, el seu nom sonava entre els canvis de Govern. No hi havia confirmació oficial, però s’ha evidenciat en el seu discurs, quan encara el president, Carles Puigdemont, no havia anunciat la reorganització. Un speech farcit d’agraïments a tots els responsables de seguretat i emergències. “Moltes gràcies”, ha reiterat en vàries ocasions.
 

El conseller d'Interior, Jordi Jané, durant el seu discurs a la promoció de Bombers Foto: Albert Hernàndez


“En els dos anys al departament”, ha dit Jané i afegint “fent un mínim balanç, s’ha intentat treballar per a la seguretat del país”. Ha recordat que “tots som servidors públics i estem per servir a Catalunya i a la seva gent” quan es necessiti, però “des del respecte i la convivència”, ha remarcat. En aquest sentit, ha apel·lat al "dret a decidir el seu futur".