Castellar col·locarà càmeres de vigilància al carrer

​L’Ajuntament n'instal·larà a l’entorn d’El Mirador, el Palau Tolrà i Cal Botafoc

Redacció
14 de juliol del 2017
L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha rebut l’autorització de la Generalitat per instal·lar càmeres de videovigilància a l’espai públic més proper als edificis d’El Mirador, el Casal de Gent Gran de la plaça Major, el Palau Tolrà i Cal Botafoc. La Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de Catalunya ha resolt favorablement la petició del consistori realitzada amb l’objectiu de prevenir robatoris, furts i bretolades a l’entorn d’aquestes zones.

En total es col·locaran 11 càmeres que permetran enregistrar l’espai exterior d’El Mirador i del Casal d’Avis de la  plaça Major, 6 càmeres que faran la mateixa funció a l’entorn de l’edifici del Palau Tolrà i 1 càmera que s’instal·larà a l’edifici de Cal Botafoc, seu de la Policia Local. Tots els aparells possibilitaran la gravació en alta definició d’imatges que estaran a l’abast del personal designat per la Regidoria de Seguretat Ciutadana, Convivència i Civisme.

"La iniciativa s’ha dut a terme després que en els darrers mesos l’Ajuntament hagi constatat que aquests són punts sensibles i vulnerables a protegir", assenyala el regidor de l’àmbit, Aleix Canalís. "L'any 2016 la despesa en la reparació d’actes de vandalisme a la via pública va sumar més de 30.000 euros, que van obligar a dur a terme més d’una vuitantena d’actuacions per arranjar desperfectes produïts per conductes incíviques", afegeix. El regidor explica també que "els entorns escollits per a l’enregistrament, com la plaça d’El Mirador o els jardins del Palau Tolrà també han estat escenari de furts i robatoris puntuals".

Les càmeres, que es posaran en marxa durant la segona quinzena de juliol, funcionaran 24 hores al dia i tots els dies de l’any i no enregistraran el so.

D’altra banda, l’Ajuntament iniciarà en breu el tràmit per tal que la Generalitat autoritzi la instal·lació de càmeres de videovigilància a les entrades de les urbanitzacions, amb l’objectiu de prevenir conductes delictives en aquests sectors de la població.