​Sabadell garanteix l’alimentació de més de 900 infants durant les vacances d’estiu

Ho fa amb tres iniciatives: lots amb productes bàsics, targetes de prepagament per a productes frescos i l'organització de sis casals | Enguany aquestes mesures arriben a 89 nens més que l'any passat

Menjar al Rebots Solidari de Sabadell.
Menjar al Rebots Solidari de Sabadell. | Albert Segura
Redacció
13 de juliol del 2017
Actualitzat a les 18:11h
L’Ajuntament de Sabadell, el Rebost Solidari i diverses entitats han tornat a impulsar un dispositiu per garantir l’alimentació bàsica dels infants durant les vacances d’estiu. Unes mesures que arribaran a un total de 919 menors, 89 més que l’any passat. Es farà un reforç de la distribució de lots d’aliments bàsics entre les famílies més vulnerables, el lliurament de targetes prepagament per a producte frescos i impuls de sis casals durant l’agost, que incorporaran servei de menjador.
 
Son tres accions complementàries, per la qual cosa els receptors poden optar a més d’una modalitat i que comptaran amb l’aportació municipal de 93.600 euros, 43.200 aniran als lots d’alimentació, 31.300 a les targetes de prepagament i 19.100 als casals. A més, també hi ha prevista l’aportació dels recursos d’altres entitats.
 
Es repartiran un total de sis lots amb alimentació infantil i producte fresc del Rebost Solidari, en quatre lliuraments (un al juny, dos al juliol i a l’agost i un a principis de setembre) en un espai reservat a Fira Sabadell. Respecte a les targetes de prepagament, amb 52 euros per infant, es podran fer servir durant l’agost per obtenir en un supermercat de la ciutat aliments frescos. Compten amb la col·laboració de la Creu Roja i s’atorgaran als casos valorats des d’Acció Social.
 
Per últim, sis casals oferiran servei de menjador. Per a nens de fins a 12 anys, arribant a una vuitantena. Dos els organitza la Fundació Pere Tarrés, ubicats a les escoles públiques Calvet d’Estrella i Espronceda, i l’altre, l’entitat de lleure Ludoteca Margarita Bedós en col·laboració amb la Fundació Probitas.
 
Casals per a adolescents de 12 a 16 anys, també 80 places, que asseguren el dinar i es faran a l’Escola Alcalde Marcet i a l’Institut Jonqueres. Al Centre Cívic de la Creu de Barberà el farà la Ludoteca Margarita Bedòs, que també col·labora la Fundació Probitas.