Una exposició en ple Passeig explica el projecte de remodelació del centre de Sabadell

La mostra es troba a la sortida de l’estació dels FGC i recull les millores previstes a tot el centre | Reuneix les propostes en matèria de mobilitat a tot l’espai

L'espai s'ha obert al públic
L'espai s'ha obert al públic | Albert Segura
11 de juliol del 2017
Actualitzat a les 14:09h
El Passeig de la Plaça Major acull des d’aquest dilluns una mostra per explicar el projecte de replantejament del centre, on els primers elements a atacar es troben a l’entorn del Passeig de la Plaça Major i en la circulació al voltant del casc antic. La mostra compta amb diversos panells, que expliquen l’abans, l’ara i el futur que s’espera per aquest espai cèntric de la ciutat, tot plegat dintre d’un habitacle creat amb les ja famoses bastides que s’han instal·lat per fer ombra provisional al Passeig.

“La millor del centre és un projecte que es persegueix des de fa dècades, que passa per tenir un centre atractiu, habitable, còmode, i que els ciutadans se’n sentin identificats i orgullosos”, ha assenyalat l’alcalde, Juli Fernàndez. Les millores previstes es faran públiques amb un acte en un termini de dues setmanes, però mentrestant la ciutadania ja pot anar analitzant quins són els plans del consistori.

La primera fase ja ha començat a caminar, i aborda el període 2017-18, amb accions de millora de l’espai públic per facilitar la mobilitat de vianants, bicicletes, transport públic, i racionalitzar el vehicle privat. “En paral·lel anirem millorant en carrers amb plataformes úniques i elements nous”, afegeix el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero.

De la mateixa manera, del que es pugui fer al que es farà serà un element que es definirà amb el pas del temps, i on la ciutadania hi podrà participar a través de les seves aportacions en el mateix espai de la mostra i a través d’internet, a través d’un portal que estarà actiu properament. “Amb l’horitzó 2025, cal recalcar que no és un tema de mobilitat per se, sinó un mitjà per arribar als llocs, és la palanca de canvi per fer la transformació de l’espai públic que volem amb la millora de la qualitat de vida a la ciutat”, ha afegit el segon tinent d’alcalde, Maties Serracant.