Juan Parralejo deixa la política després de 22 anys exercint-la a Ripollet

Va ser alcalde de la localitat durant 15 anys i els últims dos els ha passat a l'oposició | Juntament amb ell també pleguen Rosa Martín i Mar Viera

Juan Parralejo en el seu discurs de comiat al ple extraordinari
Juan Parralejo en el seu discurs de comiat al ple extraordinari | Albert Hernàndez
07 de juliol del 2017
Actualitzat a les 10:37h
22 anys i 15 com alcalde de Ripollet, des de 2001 al 2015. Aquest és el temps que ha passat vinculat a la política Juan Parralejo (PSC). “A tot això, cal afegir-hi sis com a tècnic”, ha precisat Parralejo i els últims dos a l'oposició, amb la qual cosa “he fet tots els papers de l’auca”. Aquest dijous, en un ple extraordinari, perquè “mereixia aquesta solemnitat”, ha justificat, s’ha acomiadat d’aquest quasi quart segle abocat a la política.
 
Ha confessat tenir “sentiments contradictoris: enyorança i satisfacció” davant d’una sala plena de gom a gom. A les primeres files s’han aplegat personalitats del partit com el primer secretari del PSC, Miquel Iceta; el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez; el primer secretari del PSC del Vallès Oriental, Jonatan Martínez; el president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Xavier Amor, i l’alcalde de Cornellà, Antoni Balmon, entre molts d’altres.
 
Parralejo ha repassat la seva extensa trajectòria i ha admès que “algunes decisions han estat un error” i que això ho fa “la perspectiva del temps”. No obstant, “el balanç és positiu” i ho ha evidenciat en com deixa la vila vallesana, “més habitable i més inclusiva”. "Amb la sensació d'haver complert", ha confessat i ha reconegut la duresa d'estar a l'oposició. Relleu generacional
 
Parralejo ha explicat que el seu lloc l’ocuparan “persones noves, amb idees noves” i que s’ha de fer amb “la mateixa normalitat que quan vam entrar”. El ja ex-regidor socialista ha recordat que així va ser quan va substituir l’històric Carles Ferré, “va ser un relleu modèlic”. Precisament, ha volgut enaltir la figura de Ferré, qui el va fer primer tinent d’alcalde el 1996.
 
Ha augurat que el municipi “té reptes i projectes importants de cara al futur. I el PSC hi serà”. Se’n va d’aquest món, però “donarà un cop de mà a qui m’ho demani”. Juntament amb ell marxen uns altres dos regidors, Rosa Martín i Mar Viera. Antoni Francolí, José Luis Suárez i Maria del Carmen Gutiérrez seran les noves cares. Tot plegat, en una renovació del partit a nivell local, en el que Parralejo també ha cedit el càrrec de portaveu a Luis Tirado, que des del passat mes de març també és el primer secretari, en substitució de Martín.