​Els sabadellencs Bafarada mostren el procés creatiu que amaguen els còmics

Aquest dijous inauguren una exposició al Casal Pere Quart

Redacció
06 de juliol del 2017
Actualitzat el 09 de juliol a les 19:11h
El Casal Pere Quart inaugura aquest dijous, a partir de les 19 hores, l’exposició D’ofici dibuixant: Superpoders creatius. Una mostra que pretén mostrar el procés creatiu que s’amaga darrere les pàgines de còmics. Des de que s’obté la idea i fins que se li dona forma per acabar desembocant en el producte final.
 
És una iniciativa de l’associació sabadellenca Bafarada i que busca difondre la tasca que realitzen els il·lustradors, per tal de trencar prejudicis i desmitificar la idea preconcebuda que hi ha al voltant d’aquest gremi.
 
La inauguració de l’exposició, que s’estarà a l’equipament cultural fins el 16 de juliol, es complementarà amb un combat de dibuixants, a partir de les 19.30 hores. Com a obra creativa, els integrants de Bafarada aniran dinamitzant l’aparador de la mostra. També hi ha previst descobrir la identitat dels nous herois de la ciutat. 
 
En paral·lel, hi ha dues cites vinculades a D’ofici dibuixant: Superpoders creatius. Aquest dissabte, a l’auditori del Casal Pere Quart, s’organitzarà una taula rodona, moderada per la presidenta de Bafarada, Ricard Efa, i que duu per títol: El dibuix: un art del passat, un ofici amb futur. Hi seran presents l’editor de Yermo, Carles Miralles; el professor d’il·lustració de l’Escola Illa, Christian Inaraja; la il·lustradora, Pam López; el coordinador de l’Escola Joso BCN, Josep Maria Poll, i la dibuixant de còmics, Marina Vidal.
 
Aquest diumenge, d'11 a 14 hores, també a la mateixa ubicació, hi ha programada una activitat de dibuix urbà  amb la col·laboració del Dibuixant de Sabadell.