​La PAHC de Sabadell avisa de la manca de solucions «dignes» al fenomen de l’ocupació

Han presentat, en una reunió amb l'Ajuntament, una sèrie de mesures per aplicar en un any | Denuncien comportaments impropis, en alguns casos, d'assistents socials

Els dos membres de la PAHC de Sabadell atenent els mitjans
Els dos membres de la PAHC de Sabadell atenent els mitjans | Albert Hernàndez
05 de juliol del 2017
Actualitzat a les 21:41h
La PAHC de Sabadell ha advertit aquest dimecres de la problemàtica que viu la ciutat per donar un habitatge a famílies vulnerables. “En els últims anys no només no ha millorat, sinó que ha empitjorat”, ha etzibat el portaveu de la plataforma, Albert Jiménez. Ha remarcat que tenen constància que “no s’està donant sortida a l’emergència d’habitatge d’una forma digne” del que representa un alt percentatge de la població que ocupa pisos.
 
En aquest sentit, Jiménez ha calculat que hi ha unes 3.000 persones en aquesta situació, “sense regularitzar i sense tenir donats d’alta els serveis” i ha alertat de ser “extremadament greu”. Ha remarcat que “no és una població petita, marginada” i per això ha suggerit un seguit de polítiques a l’Ajuntament. “Però no mesures a mig i llarg termini. Ja no estem el 2004. Necessitem un pla de xoc”, ha determinat i a executar en un període d’un any.  
 
L'altre membre de la PAHC, Dani Bastús, ha denunciat “l’extrema precarietat” de la resposta actual que donen els Serveis Socials, sense haver una continuïtat en l’ajuda al pagament dels lloguers. Han demanat la posada en servei d’un centenar d’habitatges, també establir un control dels preus del lloguer, que no hi hagi talls de subministrament i “facilitar l’alta” dels mateixos com s’ha fet en localitats dels voltants.
 
Bastús ha criticat el circuit actual de Serveis Socials, perquè han rebut queixes de comportaments “classistes, sexistes i racistes” en alguns casos d’assistents socials. Per això, ha exigit “l’obertura d’expedients” en cas de detectar aquestes actituds.
 
Aquestes i d’altres propostes es van traslladar aquest dimarts, en una reunió a l’Ajuntament, entre alcaldia i les regidories d'Habitatge i Serveis Socials i de la qual esperen una resposta en dues o tres setmanes. Esperen que puguin seguir aquest llistat i si no és així, “facin públic i assenyalin als responsables que no permeten dur a terme aquestes polítiques”.

Jiménez no ha descartat les mobilitzacions, però tot plegat dependrà de la resposta municipal. Mentrestant, a les assemblees de cada dimecres de la PAHC seguiran tractant aquesta problemàtica “fins on puguem” i que “és contínua” setmanalment.