Maties Serracant serà el nou alcalde de Sabadell

Juli Fernàndez ha anunciat que dimitirà del càrrec en benefici del tinent d’alcalde de la Crida per Sabadell | Es tracta del compliment de l’acord de govern de 2015 després de la crisi de govern arran de les denúncies de veto d’Unitat pel Canvi

Juli Fernàndez i Maties Serracant, la setmana passada
Juli Fernàndez i Maties Serracant, la setmana passada | Albert Segura
Albert Segura / Albert Hernàndez
04 de juliol del 2017
Actualitzat a les 14:49h
L’actual segon tinent d’acalde de Sabadell, Maties Serracant, serà el proper alcalde de Sabadell. Serracant, que va ser el candidat de la Crida per Sabadell, agafarà el relleu a Juli Fernàndez. El republicà ha anunciat aquest dimarts en roda de premsa que renunciarà al càrrec en compliment de l’acord de govern de 2015.
 
“En Maties Serracant serà un gran alcalde per a la ciutat de Sabadell, és una persona treballadora, responsable, amb un gran compromís, i el més important, que s’estima la ciutat”, ha expressat Juli Fernàndez en roda de premsa. Així ha definit al seu successor, a qui sempre ha qualificat com “el millor tinent d’alcalde de Territori que Sabadell pot tenir”, i que ara passarà a agafar el seu relleu. “És el primer relleu previst en l’acord de govern”, ha recordat.

Fernàndez ha traslladat a les forces la decisió de renunciar al càrrec avui mateix, i és previst que en el moment en què tots donin el seu vist-i-plau es pugui convocar el ple de renúncia i el d’investidura, que convertirà Serracant en alcalde. Així, l’encara alcalde ha recordat que, tal i com es va comprometre, al juny va posar a disposició el seu càrrec perquè s’obrís el període per trobar el seu successor, però la falta de consens ha retardat el procés i ha generat tensions en el si del govern local.

Un procés llarg

La decisió arriba després d’unes setmanes tenses, en què Unitat pel Canvi ha denunciat el veto d’ERC i Guanyem Sabadell al seu candidat, Joan Berlanga, motiu pel qual, i després de 18 reunions entre les quatre forces, dissabte van acordar en assemblea seguir al govern municipal i acceptar la proposta que comptava amb el consens de les altres tres forces, que passava per investir Serracant. Unitat reclamava l’alcaldia per Berlanga en tractar-se del candidat amb més vots a les eleccions de 2015, apel·lant a què en l’acord de govern es va determinar que es respectés els resultats dels comicis locals.

Tot i això, la seva proposta no va comptar amb el consens necessari per reunir els 14 vots necessaris que donen la majoria absoluta al ple, motiu pel qual l’opció de Serracant és la que ha obtingut més suports i ha esdevingut la única opció viable. Mentrestant, la ciutadania ha vist com les forces han emès diversos comunicats, amb una postura especialment bel·ligerant per part d'Unitat pel Canvi, que reclamava l'alcaldia, i on Berlanga ha arribat a fer piulades atacant, sense citar-lo explícitament, la figura de Fernàndez.

Sense referir-s’hi expressament, l'alcalde ha fet esment de la postura mantinguda per Berlanga, recordant que ell mai ha carregat públicament contra cap altre soci de govern. “Cadascú serà capaç d’analitzar què ha fet i dit i com repercuteix això en la menar de poder treball per a la ciutat de manera fluïda i àgil, és molt important el respecte, la lleialtat i la confiança”, ha apuntat.

Alcalde investigat

Fernàndez no ha valorat el fet que Maties Serracant estigui actualment investigat per presumptes irregularitats en la cessió de l'espai de Cal Balsach al col·lectiu El Tallaret, una denúncia que va fer efectiva el PSC davant del jutjat. L'alcalde s'ha limitat a recordar la seva postura, que sempre ha estat de defensa de Serracant, en considerar que es tractava d'una denúncia política.

Amb tot plegat, ara la feina del nou alcalde serà refer els ponts de confiança entre els diferents socis de govern, sobretot entre Unitat pel Canvi i ERC, que s'han vist afectats pel procés de canvi d'alcalde.