La Crida viu una nit històrica i reivindica «el pes del carrer en la fi del Bustisme»

La formació començarà un procés de debat i i decidirà en l'assemblea del proper 6 de juny la política d'aliances

Marc Torras
25 de maig del 2015
Actualitzat a la 1:06h
Glòria Rubio, número 2 de la Crida, Maties Serracant, número 1,Míriam Ferràndiz, número 4 i Albert Boada, número.
Glòria Rubio, número 2 de la Crida, Maties Serracant, número 1,Míriam Ferràndiz, número 4 i Albert Boada, número. | Juanma Peláez

Glòria Rubio, número 2 de la Crida, Maties Serracant, número 1,Míriam Ferràndiz, número 4 i Albert Boada, número. Foto: Juanma Peláez


Focs artificials, cava, abraçades i crits "d'a-anti-anticapitalistes". La Crida per Sabadell ha celebrat amb energia "la fi del Bustisme i la victòria de més de 15 anys de lluites al carrer". El carrer Comte Jofre ha estat l'escenari on més de 300 persones han seguit els resultats a través d'un projector instal·lat davant el Casal Can Capablanca. La nit, però, s'ha fet pregar. Amb un 80% escrutat, 5 candidatures estaven separades per menys de 3.000 vots i la formació d'esquerres podia perdre el quart regidor. Màxima atenció, però la tendència de vot anava in crescendo. Així, ha estat just en la recta final quan la Crida ha passat CiU i ha consolidat els 4 representants al Consistori. Arribats aquest punt, l'alegria s'ha desfermat a ritme d'Obrint Pas i hi ha hagut pluja de cava.

L'alcaldable de la Crida, Maties Serracant, ha reconegut que la ciutat "és ingovernable" i per aquest motiu ha assenyalat "que ara més que mai és important seguir governant des del carrer". La formació començarà un procés de debat i i decidirà en l'assemblea del proper 6 de juny la política d'aliances.

La Crida també ha celebrat els bons resultats de les altres candidatures integrants de les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV), com ha estat el cas de Compromís per Cerdanyola o Decidim Ripollet, on han tret el mateix nombre de regidors que el PSC i on han aconseguit ser la llista més votada, respectivament. 

El punt agredolç de la jornada ha estat el conjunt de polèmiques entorn el paper jugat per Unitat pel Canvi i la seva possible afectació en el resultat final. La segona regidora de la Crida, Glòria Rubio, ha lamentat la situació però alhora ha remarcat que se senten "molt orgullosos de la campanya i els resultats". Així mateix ha destacat que la Crida "ha jugat net" i que aquests resultats la consoliden "com una de les opcions amb més suport a la ciutat".