​Guanyem Sabadell carrega pel «soroll mediàtic» dels socis de govern en el relleu a l'alcaldia

La seva aposta és l'estabilitat del govern, tot i estar oberts a la negociació | Assegura que Unitat pel Canvi no ha acceptat cap de les propostes durant les negociacions

Redacció
30 de juny del 2017
Actualitzat a les 19:28h
El relleu a l'alcaldia de Sabadell segueix generant comentaris i reaccions. Precisament, aquest divendres, que es compleix el termini per rellevar o no a l'alcalde, Juli Fernàndez, s'hi hi pronunciat Guanyem, que encara no havia intervingut en el ball de declaracions. La formació, integrada dins el govern municipal amb Unitat pel Canvi (UpC), ERC i la Crida per Sabadell, ha trencat el seu silenci lamentant "el soroll mediàtic i les declaracions contra altres forces de govern".
 
La formació ha expressat, en un comunicat, que tot plegat "no contribueix al clima de pacte que tot acord entre quatre formacions polítiques diferents exigeix" i ha remarcat que el seu propòsit és "seguir la feina començada i posar pel davant els interessos del conjunt de la ciutat, com fins ara ha fet".
 
Ha determinat que, en l'acord d'ampliació de govern a quatre del novembre de 2015, la qüestió del relleu "no tenia una única lectura" i que no es tractava "d'un canvi on només hi cabia una opció".
 
Ha subratllat que, un cop acabades les negociacions per trobar relleu a Fernàndez, cap partit polític "ha tingut el consens necessari" i ha apuntat que UpC "no ha acceptat cap" de les propostes. Guanyem ha defensat que no "han vetat ningú" i que la seva postura ha estat la d'admetre "l'acord que comptés amb l'aval" de la resta de socis de govern.
 
Reforç del paper dels regidors
 
El grup ha demanat "reforçar molt més el paper de cadascun dels regidors i regidores per a que continuïn amb els projectes ja iniciats". Tot i que, ha destacat que mantenen una "actitud oberta i d'entesa. Sense imposar mai la nostra visió de l'acord".
 
L'assemblea de Guanyem va decidir mantenir l'estabilitat de govern com la seva aposta, malgrat estar "disposat a valorar altres sortides". Amb la qual cosa, acceptarien "la negociació".