Apareixen pintades homòfobes en bancs amb la bandera irisada a Cerdanyola

Es van repintar coincidint amb la celebració del dia de l'orgull LGTBI

Pintades homòfobes en bancs de Cerdanyola
Pintades homòfobes en bancs de Cerdanyola | OCH
Redacció
30 de juny del 2017
Actualitzat a les 18:07h
Uns desconeguts han atacat amb pintades homòfobes els bancs que l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha repintat aquesta mateixa setmana, coincidint amb la celebració del dia de l'orgull LGTBI. Es tracta d'uns bancs que s'han pintat amb la bandera irisada a la plaça de l'Abat Oliba, just davant de l'Ajuntament.

En els bancs hi han aparegut missatges homòfobs, que l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) ja ha denunciat, traslladant els fets a la Direcció General d'Igualtat, a l'empar de la llei 11/2014. El seu president, Eugeni Rodríguez, ha indicat que es tracta d'una incidència "d'odi i d'exaltació" i ha lamentat que serà "impossible trobar l'autor o autors" dels fets. De totes maners, gràcies al conveni amb la Generalitat es tractarà en les trobades mensuals que es fan per avaluar les incidències. 
 

Pintades homòfobes en bancs de Cerdanyola. Foto: OCH


Rodríguez ha explicat que aquest tipus de successos estan augmentant aquest any, segons ha dit, a 9 de juny signifiquen un 13,1%, mentre que el 2016 era de 9,1%. No ha descartat fer "algun tipus de campanya" a Cerdanyola.
  El consistori vallesà ha reaccionat i ha tornat a pintar el banc. A més, enguany, la irisada al banc era una novetat i que s'havia pintat amb la participació de la ciutadania.