ERC nega que hagi vetat Unitat pel Canvi pel relleu a l'alcaldia de Sabadell

Asseguren que la proposta alternativa amb més consens ha estat descartada per UxC | Mantenen que cediran els seus quatre regidors si hi ha consens amb un alcalde alternatiu

Redacció
30 de juny del 2017
Actualitzat a les 15:29h
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Sabadell assegura que no té cap actitud de veto cap a Unitat pel Canvi (UxC) i el candidat a prendre el relleu a l'alcalde, Juli Fernàndez. En un comunicat, surten al pas de les afirmacions fetes pel seu soci de govern aquest dijous, en què s'acusava els republicans de vetar la investidura de Joan Berlanga.

El text recorda que Fernàndez ha posat el càrrec a disposició tal i com especifica l'acord, "sense especificar quin representant ha d’assumir el relleu". Amb tot, apunten que no hi ha hagut el consens necessari per trobar-li substitut, és a dir, els 14 vots necessaris per obtenir la majoria absoluta al ple.

"Des del primer moment ERC ha posat a disposició els seus quatre vots al ple municipal per fer possible el relleu a l’alcaldia si hi ha acord unànime entre la resta de forces que conformen el govern, aquesta és la única manera de garantir l’èxit de la nova investidura", recorden. En aquest sentit, destaquen que sense els 14 regidors, el candidat de la força més votada al 2015 seria nomenat alcalde, és a dir, Josep Ayuso, del PSC.

La força assegura que aquest mes de juny ha proposat dos escenaris, un que passava per una alcaldia compartida entre les tres formacions que encara no han assumit l'alcaldia (UxC, Crida per Sabadell i Guanyem Sabadell), plantejament que no va obtenir el suport necessari. L'altre suposa que Maties Serracant (Crida) sigui l'alcalde: "Aquest segon escenari, fins a dia d’avui, és vist positivament per totes les formacions polítiques excepte per Unitat pel Canvi", apunten.

Amb tot, aquesta tarda l'Ajuntament acull una reunió de representants de les quatre forces en un intent per no provocar una trencadissa al govern. Si no hi ha un escenari positiu pels interessos d'UxC, aquesta força podria decidir si retira el seu suport al govern, en el marc d'una assemblea que celebrarà dissabte al Centre Cívic de Ca n'Oriac.