Sant Cugat detecta el relloguer d'un pis de protecció oficial a AirBnB

Hi ha constància de comentaris al web des de 2016 | Era adjudicatària des del primer dia, quan es va inaugurar la promoció el desembre de 2010

La promoció de pisos de protecció oficial al barri de Volpelleres
La promoció de pisos de protecció oficial al barri de Volpelleres | Albert Hernàndez
Redacció
30 de juny del 2017
Actualitzat a les 14:18h
L'Ajuntament de Sant Cugat ha detectat el relloguer d'un pis de protecció oficial, d'una promoció del barri de Volpelleres, com apartament turístic a la plataforma d'AirBnB. Per això, s'ha obert un expedient a la seva propietària per "incomplir el seu ús social", ha justificat la tinent d'alcalde de Polítiques de Cicles de Vida, Progrés Social i Habitatge, Susanna Pellicer. A més, s'ha procedit a la dissolució automàtica del contracte i la recuperació del pis.
 
Es tracta del primer cas que s'ha localitzat a la població. Pellicer no ha concretat des de quan està fent aquest "ús fraudulent" de l'habitatge, però ha matisat que li consten comentaris al web des de l'any 2016. L'adjudicatària va rebre les claus de mans de l'anterior alcalde, Lluís Recoder, en la inauguració de la promoció, el desembre de 2010.
 
Pellicer ha dit que els serveis jurídics de l'Ajuntament estan estudiant quines mesures prendre respecte AirBnB. També ha apuntat que "tenen dubtes" que s'estiguin duent aquestes mateixes pràctiques en d'altres pisos, com ara el lloguer d'un sofà en la modalitat de couch surfing i la promoció d'un altre immoble en una altra plataforma d'economia col·laborativa.
 
Per això, s'han enviat comunicats a tots els llogaters censats actualment, informant que existeixen inspeccions rutinàries, tant físicament com de rastreig per les xarxes, per detectar si hi ha ús indegut dels habitatges. Un fet que pot comportar la rescissió del contracte.
 
La tinent d'alcalde ha recordat, que en aquestes investigacions dutes a des de 2011, s'han recuperat 46 habitatges de protecció oficial, d'aquests 14 han estat recuperats després d'una sentència judicial a favor del consistori per fer-ne un mal ús o incomplir les clàusules de contracte i 32 mitjançant l'exercici de tempteig i retracte o la intermediació entre els adjudicataris de la borsa de sol·licitants.