La reforma del centre de Sabadell posa en evidència la fragmentació del ple

El govern municipal aprofita la seva majoria per dur a terme la modificació de la mobilitat del centre | L'oposició insisteix que no tenen dades ni suports suficients per iniciar aquest canvi

Un dels moments de la celebració del ple de juny
Un dels moments de la celebració del ple de juny | Albert Hernàndez
30 de juny del 2017
Minuts abans que arranqués el ple de juny, l'oposició avançava que sol·licitaria retirar el punt de l'ordre del dia que volia discutir la proposta de millores de la mobilitat i de l'espai públic al centre de Sabadell 2017-2018. Un cop ha arribat el seu debat, el tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, ha estat contundent: "no el retirarem, tal com hem sabut fa poc que així ho han demanat".

Ha exposat que a partir d'aquest document "discutim" i ha admès que "ha recollit por i temors". Serracant ha posat l'accent en la feina feta "durant temps" i que li han de donar sortida. Però, l'oposició ha qüestionat aquesta "feina", assegurant que no tenen dades concretes. En aquest sentit, el portaveu de CiU, Carles Rossinyol, ha expressat que li dona sensació que "la seva proposta és una obsessió per reduir el cotxe i fomentar la bicicleta, però sense cap dada" i ha augurat que "pot sortir bé o no i qui ho pagarà serà la ciutadania". 

El portaveu socialista, Josep Ayuso, ha condicionat "l'èxit del projecte al consentiment de la ciutadania" i ha afirmat que "informar no és negociar", en referència a les visites municipals a entitats per explicar el projecte de reforma. El popular Esteban Gesa ha lamentat que "no hi hagi hagut cap mena d'interès per arribar" acords amb organismes de la ciutat i l'oposició. 

El tinent d'alcalde ha afirmat que "no s'inventa res" i que es busca "racionalitzar" l'ús del vehicle. I ha determinat que "no només hem de respondre a les demandes de les organitzacions econòmiques i els partits polítics, també de la població", apuntant directament cap a la promoció de la bicicleta i convertir l'aparcament del Vapor Turull en una zona verda.

Finalment, l'aritmètica ha permès que la mesura tiri endavant. Els partits que conformen l'equip de govern han donat el vistiplau i l'oposició ha votat en contra.