​Sabadell aprova engegar novament el procés per recuperar la caserna de la Guàrdia Civil

El plenari dona llum verda a que passi a ser un equipament de la ciutat

29 de juny del 2017
Actualitzat el 27 de juliol a les 23:59h
"Volem que la caserna de la Guàrdia Civil torni a mans de la ciutat i sense cap cost", així ho ha manifestat el tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant. Per tal de complir aquest objectiu, el ple de juny ha dut dos punts a l'ordre del dia. D'una banda, declarar la caducitat del procés endegat per sol·licitar un dictamen a la Comissió Jurídica Assessora, que ha comptat amb els vots favorables dels partits del govern (ERC, Crida per Sabadell, Unitat pel Canvi i Guanyem) i els contraris del PP, PSC, C's, CiU i els regidors no adscrits Carles Bosch i Lluís Monge. De l'altra, iniciar-lo novament, que únicament ha canviat el canvi de parer del grup convergent.   
 
Precisament, aquesta prescripció del procediment, ha posat en el punt de mira els retrets dels partits de l'oposició. El portaveu de CiU, Carles Rossinyol, ha titllat de "desídia" i "negligència" l'actuació de l'equip municipal. Malgrat haver reconegut que es tractava d'un procés "ràpid i concís" ha recriminat que "han trigat molt". A més, ha qualificat de "la brometa de l'ocupació", remarcant que primer "s'obté la possessió i després, com a propietaris, s'ocupa".
 
En aquest sentit, el portaveu del PSC, Josep Ayuso, ha dit que "no és casual" aquest fet i ha recordat que hi havia una projecte a l'espai anomenat Parc de Salut, en el que hi participava l'Estat, la Generalitat, la Unió Europea i el sector científic, amb una inversió de molts euros. Ha carregat contra Serracant "pel recurs clàssic" de culpar a l'anterior equip i l'ha assenyalat com "l'únic culpable".  
 
El tinent d'alcalde ha fet autocrítica: "Ho podíem haver fet millor, sí" i ha garantit que en aquesta nou camí que es reprèn "es posaran molts més mitjans per a que no torni a passar". Ha insistit que la voluntat de l'Ajuntament és posar l'espai a disposició de la ciutadania i arreglar-lo .