La 8a edició del Festival Internacional d'Arpa de Sentmenat aplega artistes d'arreu del món

El senegalès Seckou Keita i l’italià Raoul Moretti, entre molts d'altres, són alguns dels noms del cartell | Hi haurà una exposició de l'empresa russa Resonance Harp, uns artesans de les arpes

Redacció
30 de juny del 2017
A partir d'aquest divendres i fins diumenge, als jardins de Cal Milionari de Sentmenat, s'organitza el 8è Festival Internacional de l'Arpa de Sentmenat. Des de l'organització defensen que arribada aquesta xifra el certamen s'ha consolidat i enguany compta amb un cartell de luxe. Artistes vinguts de diversos països d'Europa, però també d'Estats Units, Senegal i Brasil, a més de Catalunya, Múrcia i Galícia.
 
Prop d'una desena d'actuacions que barregen diferents estils, jazz, rock, música clàssica, contemporània i cançó d'autor. Una llista de músics i varietat per seguir atraient públic de tota la geografia catalana.
 
Un dels destacats és el senegalès Seckou Keita, que amb la seva kora i en format trio, realitzarà un recital en el qual es podran gaudir de tots els elements del jazz, la música africana i la música brasilera. Una altra de les sorpreses d’aquesta edició serà l’actuació de l’americà Park Stickney, un innovador de l'arpa de pedals. L’italià Raoul Moretti, que a través de l’electroarpa i la sonoritat electrònica combinada amb projeccions ofereix un recital que no deixa el públic indiferent.
 
A banda dels recitals, també es podrà veure una exposició d’arpes clàssiques vinguda des de Sant Petersburg expressament per a l’ocasió de la mà de l'empresa, Resonance Harps, fundada el 2006 per un grup de lutiers, antics artesans de la llegendària fàbrica d'arpes Lunacharsky de l'antiga URSS.