Incertesa als jutjats de Sabadell en el primer dia de tancament

Inspecció de Treball va ordenar dimecres el cessament de l’activitat fins que no s’instal·lin quatre equips refrigeradors | El nou compressor del sistema de climatització s'ha instal·lat aquest matí

Primer dia de tancament dels Jutjats de Sabadell
Primer dia de tancament dels Jutjats de Sabadell | Albert Segura
29 de juny del 2017
Actualitzat a les 11:08h

Incertesa i desconeixement a la porta dels jutjats de Sabadell arran del tancament de la majoria de les instal·lacions. Inspecció de Treball va ordenar dimecres el cessament de l’activitat per l’alta temperatura que es registra a l’edifici, on es va arribar fins els 35ºC.

Una trentena de persones s'han aplegat a les 9.00 hores a la porta dels Jutjats, on s'han trobat amb un funcionari que els informava que part de les instal·lacions estaven tancades per ordre d'Inspecció de Treball. Oferia un alè d'esperança, assegurant que la Generalitat estava treballant per la seva reobertura. El cert, però, és que com a mínim fins demà no es podrà reobrir al públic, però molt probablement això no passarà fins la setmana que ve.

El tancament afecta les plantes de la 1 a la 8, fet que afecta tots els jutjats d’instrucció, del penal, de violència i el registre civil. Amb tot, els jutjats de primera instància 1, 2, 7 i 8 no es veuen afectats, així com el jutjat de guàrdia. D'altra banda, una persona del registre civil s'ha traslladat a la planta 0 per atendre el públic.

El problema rau en l'avaria de dos dels quatre compressors que fan que funcioni el sistema de climatització. Aquest matí, però, una gran grua ha instal·lat un dels dos compressors, amb la finalitat que entre avui i demà les temperatures a l'interior de l'edifici siguin les correctes. No serà fins dimecres que ve que s'hi instal·li el segon.

Com us va avançar NacióSabadell, el Departament de Justícia considera la mesura de tancament de desproporcionada, i recorrerà la decisió. Amb tot, preveu invertir 600.000 euros en la renovació del sistema de climatització de l'edifici de cara a l'estiu de 2018.
 

Primer dia de tancament dels jutjats de Sabadell. Foto: Albert Segura