​Tanquen els Jutjats de Sabadell per l'alta temperatura registrada

Inspecció de Treball ordena el cessament de l’activitat fins que no s’instal·lin quatre equips refrigeradors | Afecta 8 plantes de les dependències | Justícia recorrerà el tancament i anuncia una inversió de 600.000 euros per substituir el sistema de cara a l'any que ve

Accés als Jutjats de Sabadell
Accés als Jutjats de Sabadell | Albert Segura
Redacció
28 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:07h
Inspecció de Treball ha ordenat el cessament de l’activitat als Jutjats de Sabadell per l’alta temperatura que es registra a l’edifici. Segons fonts consultades del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, l’informe d’Inspecció de Treball apunta temperatures que se situen entre els 27ºC i els 35ºC, situació inviable perquè s’hi puguin fer les tasques que s’hi desenvolupen de manera habitual.

La visita d’Inspecció de Treball es produeix després que a principis de juny els quatre sindicats representats van presentar una denúncia per elevades temperatures. El problema recau en dos dels quatre compressors que van fallar, provocant una caiguda del sistema de climatització el passat 16 de juny. Per aquest motiu, aquest dimecres una inspectora i un tècnic han visitat les instal·lacions, ordenant el cessament de l’activitat fins que es reparin els aparells.

Concretament, el tancament afecta les plantes de la 1 a la 8, fet que afecta tots els Jutjats d’Instrucció, del Penal, de Violència i el Registre Civil. Amb tot, els Jutjats de Primera Instància 1, 2, 7 i 8 no es veuen afectats, així com el Jutjat de Guàrdia. D'altra banda, una persona del Registra Civil s'ha traslladat a la planta 0 per atendre el públic.

Justícia ho troba desproporcionat

En declaracions a NacióSabadell, fonts del Departament de Justícia han assegurat que troben la mesura de tancament desproporcionada, motiu pel qual han anunciat que recorreran la decisió. De la mateixa manera, asseguren que s'està treballant en la reparació de l'avaria dels compressors.

Així, esperen tenir reparat un dels compressors demà i que la climatització funcioni correctament divendres, mentre que el segon compressor podria quedar reparat dimecres de la setmana vinent. Amb tot, asseguren que el departament destinarà 600.000 euros per a substituir tot el sistema de climatització de cara a l'estiu de l'any que ve, donat que es tracta d'un sistema massa antic.