El Consell Comarcal del Vallès Occidental comprarà dos cotxes híbrids

Substituiran els dos vehicles que utilitza el personal de l'ens

Un cotxe híbrid endollable.
Un cotxe híbrid endollable. | CCVOC
Redacció
26 de juny del 2017
Coincidint amb la commemoració de la Setmana de l’Energia 2017 el Consell Comarcal ha fet públic que properament iniciarà el procés per comprar dos vehicles de tecnologia híbrida destinats, en general, als diferents serveis de la institució. La licitació dels vehicles es portarà a terme les properes setmanes i permetrà substituir els cotxes que actualment utilitza el personal del Consell en la seva feina habitual.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental disposa de dos vehicles destinats principalment  als desplaçament del personal al servei de la institució, que per motiu de les seves funcions, tasques i responsabilitats professionals, utilitzen per desplaçar-ce bàsicament per la comarca del Vallès Occidental i a la ciutat de Barcelona per altres gestions de característiques molt diverses (reunions institucionals, de treball, etc.).

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, assegura que “amb la voluntat de contribuir a la millora de la qualitat ambiental i el foment de l’economia verda, volem substituir els dos vehicles actuals per dos cotxes de tecnologia híbrida que puguin ser destinats al desplaçament del personal dels diferents serveis del Consell que coordinen i realitzen determinats treballs en el conjunt d’ajuntaments de la comarca. Creiem que des de les institucions hem de contribuir al canvi de model que ens aporti més sostenibilitat i aquesta mesura és una de les que podem aplicar”.

Els vehicles hauran d’estar configurats i homologats com a “vehicle híbrid elèctric”, amb una propulsió alternativa que combini un motor tèrmic de combustió i motor elèctric.  Les característiques i especificacions màximes i mínimes del motor tèrmic s’especificaran al plec de condicions tècniques i administratives. El valor total del contracte s’estima que es pot elevar com a màxim a la quantitat de 30.100,00€ IVA exclòs.

Setmana de l’Energia 2017

Del 19 al 25 de juny se celebra la Setmana de l’Energia 2017, coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, una campanya de conscienciació que pretén sensibilitzar la societat en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica. A Catalunya, la Setmana de l'Energia està organitzada per l'Institut Català d’Energia, Diputació de Barcelona, Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Àrea Metropolitana de Barcelona, Diputació de Girona, Centre d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA), Ajuntament de Barcelona, Diputació de Tarragona i Diputació de Lleida.