fi del serial

L'estelada de Sant Cugat torna a estar hissada en terreny privat per sortejar la justícia

La bandera va ser retirada al febrer de la plaça d'Octavià per ordenament jurídic

per Redacció , 26 de juny de 2017 a les 10:00 |
L'alcaldessa Mercè Conesa en l'acte de restabliment de l'estalada a la localitat | Ajuntament de Sant Cugat del Vallès
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'estelada torna a onejar a Sant Cugat quatre mesos després. A principis de febrer, l'alcaldessa de la localitat, Mercè Conesa, acatava la sentència judicial que l'obligava a retirar el símbol independentista de la via pública. Ara, i complint amb el propòsit que va dir aleshores, la bandera ha lluït novament a la població.

Ho fa en una propietat privada, situada a la carretera de Cerdanyola (al km 5’8 BP-1413). Conesa ha definit l'acte de "reivindicatiu i de llibertat". Ha recordat que “s'ha volgut respectar la justícia, però que també sabem que, al segle XXI, no hi ha d’haver barreres quan volem exercir la llibertat d’expressió, d’opinió i de pensament”. 

  D'aquesta manera, se li troba destí a l'estelada que l'alcaldessa va rebre de mans de l'ANC el febrer de 2014. I després d'un periple que va passar, el novembre de 2016, de la plaça Lluís Millet a la d'Octavià. Precisament, en aquest emplaçament va viure un autèntic maldecap, amb dos atacs i, en paral·lel, les denúncies de Societat Civil Catalana (SCC).

 

Participació