El PSC de Sabadell atribueix «de manera exclusiva» la caducitat de l'expedient de la caserna a l'Ajuntament

Lamenta que no hi hagi responsabilitats polítiques ni tècniques per aquest fet

Redacció
25 de juny del 2017
El PSC de Sabadell ha apuntat a l'Ajuntament de Sabadell com a únic responsable de la caducitat de l'expedient de la Comissió Jurídica Assessora sobre la caserna de la Guàrdia Civil. "Aquest fet és imputable de manera exclusiva al govern de la ciutat", ha apuntat el portaveu de la formació, Josep Ayuso.
 
El socialista ha assenyalat que en la darrera sessió informativa de Territori, ni el mateix tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, ni els màxims responsables tècnics d'Urbanisme "van ser capaços d'explicar de manera convincent" els motius. En aquest sentit, ha destacat que "l'única excusa" va ser que els terminis "eren molt breus" i ha lamentat que no s'assumeixi "cap responsabilitat ni política ni tècnica". Al seu parer "demostra la desídia o la manca de capacitat per gestionar".
 
Ayuso ha recordat que al ple de setembre de 2016, quan es va acordar iniciar el procediment, l'equip municipal va manifestar "de manera pública i notòria" que els terminis per gestionar aquest expedient  era de tres mesos i que com a màxim en sis mesos s'hauria de disposar de la resolució de la Comissió Jurídica Assessora. Finalment, no va arribar fins el 27 d'abril, set mesos després i superant els sis des de l'arrencada del procés.
 
"La declaració de caducitat ha estat la conseqüència de la manca de control tècnic i polític d'aquest expedient. No ens valen excuses de mal pagador", ha expressat Ayuso i ha assegurat que aquest fet ha suposat "una pèrdua de temps i diners a la ciutat".
 
Ha recordat que l'equip municipal actual és el responsable que la ciutat "perdés" l'oportunitat de disposar del Parc de Salut, un projecte en el que el consistori, la Generalitat, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Taulí i altres operadors sanitaris, fins i tot de la Unió Europea, aportaven diners i recursos tècnics per fer-ho possible.
 
D'altra banda, ha criticat que al saber la possible caducitat de l'expedient "una plataforma ciutadana, amb la participació de regidors de la Crida" van ocupar la caserna. "Massa postureig de cara als seus i zero gestió en favor de la majoria de la ciutadania", ha conclòs.