Sabadell crea un espai socioeducatiu per teixir la zona nord

Estarà ubicat en un aulari al costat de l'Institut Jonqueres

El tinent d'alcalde, Joan Berlanga, presentant la nova iniciativa
El tinent d'alcalde, Joan Berlanga, presentant la nova iniciativa | Ajuntament de Sabadell
Redacció
22 de juny del 2017
Actualitzat el 26 de juny a la 1:05h
Activitats escolars en horari lectiu, de lleure educatiu, de suport escolar i social i un servei d'orientació per a totes les famílies. Així serà el nou servei d'intervenció socioeducativa que ha creat l'Ajuntament de Sabadell al nord de la ciutat, per tal de cohesionar el barri i el districte, a més de remar en favor de l'equitat i l'èxit educatiu.
 
Estarà ubicat a l'aulari que hi ha al costat de l'Institut Jonqueres, un cop s'hagi remodelat. El tinent d'alcalde i regidor d'Educació, Joan Berlanga, ha pronosticat que "amb aquest nou equipament millorarem l'atenció socioeducativa dels infants i joves del barri". La idea, com ha apuntat el regidor d'Acció Social, Gabriel Fernàndez, és "millorar la qualitat de vida de la infància i l'adolescència".
 
Pel que fa a les activitats de lleure, les duran a terme amb l'associació juvenil Secunde, amb propostes especialment durant els caps de setmana, i sobre les de suport a l'èxit educatiu serà horari de tarda, que inclourà actuacions com el reforç escolar i suggeriments per millorar habilitats socials, relacions i el treball d'hàbits, entre d'altres.
 
Aquestes mesures s'intentaran complementar amb d'altres ja iniciades, en concret a finals de 2016 a diversos barris de la ciutat, en matèria esportiva. Preveu que l'Associació Esportiva Can Deu i altres entitats de la zona puguin implantar un programa per tal de dinamitzar el barri.