Sabadell rectifica i en la segona edició dels pressupostos participatius cedirà l'execució a les entitats

El procés arrenca el proper 5 de juliol i s'allargarà fins a finals d'any | Torna a reservar-se un milió d'euros

La regidora Glòria Rubio presentant la segona edició del projecte Construint Ciutat
La regidora Glòria Rubio presentant la segona edició del projecte Construint Ciutat | Ajuntament de Sabadell
Redacció
22 de juny del 2017
L'Ajuntament de Sabadell tornarà a destinar un milió d'euros del pressupost del 2018 a iniciatives proposades per la ciutadania, igual que ho va fer l'any passat per als números d'enguany. Activa el procés participatiu anomenat Construint Ciutat per tal de recollir les idees dels sabadellencs. El consistori ha introduït algunes modificacions respecte a la primera edició. La gran novetat ha estat que les entitats seran les encarregades d'executar els suggeriments, però en l'àmbit de cohesió social. Precisament, aquest canvi ve motivat per algunes queixes en la primera edició.

En aquest nou lliurament de la iniciativa, es recolliran propostes, per una banda, per millorar l’espai públic i els equipaments municipals i, per l'altra, la cohesió social. Tindran una dotació de 500.000 euros cadascun, amb un pressupost màxim de 100.000 euros per proposta en tots els casos, quan en el primer va ser de 200.000.

A diferència de les proposicions per millorar la cohesió social, les que apostin per rehabilitar espais públics i inversió en obra nova per a la millora d’equipaments de titularitat municipal adreçats a ús ciutadà, entre d'altres, s’executaran per part de l’Ajuntament.

La regidora de Participació i Atenció Ciutadana, Glòria Rubio, ha assenyalat que "l'èxit" passa perquè els participants "puguin comprovar que efectivament la seva intervenció ha servit i ha fructificat en projectes reals". Tot i així, també té un altre objectiu que "qui no ha participat, vegi que al seu barri hi ha hagut millores i que s’animi a participar”.

Calendari

El Construint Ciutat començarà a caminar el proper 5 de juliol, amb la presentació projectes i que s'allargarà fins al 30 de setembre. Un cop es recopili tota la informació, passarà el filtre de tècnics municipals, del 16 d'octubre al 24 de novembre, per tal de decidir els que passen a la fase de votació.

Els que aconsegueixin el vistiplau, se sotmetran al criteri ciutadà. De l'1 al 17 de desembre, els majors de 14 anys empadronats a Sabadell, votaran. Tot i així, l'elecció es farà a través de, previ registre, la plataforma Decidim Sabadell --eina utilitzada i impulsada pel consistori barceloní--. També es podrà escollir via presencial a les oficines d'atenció ciutadana i als punts itinerants. L'Ajuntament ha recordat que per tal que sigui vinculant, necessitarà una participació mínima de 3.000 persones.