Vuit revetlles i set fogueres repartides per Sabadell per celebrar Sant Joan

La Flama del Canigó, com és tradició, servirà d'avantsala d'aquesta festivitat

Redacció
21 de juny del 2017
Actualitzat a les 19:32h
Sant Joan alterarà la quotidianitat de Sabadell, només durant algunes hores. En total hi ha una desena de fogueres i revetlles repartides per tota la ciutat. Tot i que estan diferenciades:

- Fogueres sense revetlla: a l'AV Serra d'en Camaró, al carrer Ciceró, i l'AV Gràcia, a la plaça del Treball.

- Fogueres amb revetlla: a l'AV Can Feu, a la plaça Cambó; l'AV. Les Termes, a la ronda Santa Maria entre els carrers Illa Magna i Illa Sacra; l'AV Plana del Pintor, a la confluència dels carrers Caucas, Balcans i Vosgos; l'AV Torrent del Capellà, als carrers Hortènsies i Magnòlies, i l'AV La Creu Alta, a la plaça Creu Alta.

- Revetlles sense fogueres: al Centre Parroquial Sant Vicenç; l'AV Covadonga, a la confluència dels carrers Felip Benessat i. Covadonga i l'AV Creu de Barberà, a la plaça Triana.

Però el primer foc que es veurà a la ciutat en aquesta jornada serà, el de la Flama del Canigó. Arribarà, conduïda un altre any per membres de la Joventut Atlètica de Sabadell i d’Òmnium Cultural, a les set de la tarda a la cruïlla de la ronda de Pau Vila amb la carretera de Barcelona. El destí: la plaça del Doctor Robert. Allà, a les 19.30 hores, un membre de l'AV Can Feu llegirà el manifest.

Aleshores, la Flama es repartirà per diferents indrets de la ciutat gràcies a les associacions de veïns de Can Feu, Gràcia, La Creu Alta, LEs Termes, la Plana del Pintor, la Serra d’en Camaró , la Creu de Barberà i el Torrent del Capellà.

Activitats prèvies a l'arribada

Mentre la plaça del Doctor Robert espera l'arribada de la Flama, hi ha programades, pel Moviment d’Esplais del Vallès (MEV), algunes activitats. Un taller dels desitjos, en què els infants agafaran papers en forma de flama i escriuran un desig. Posteriorment, es penjaran d'uns cordills que i s'acabaran cremant dins del peveter on hi haurà la Flama del Canigó.

També hi ha organitzat un taller de xapes flamejants i un de danses amb monitors dels grups de danses al carrer, que aniran acompanyats pel grup Canya Taronja.

Des de les institucions s'està demanant màxima prudència a l'hora de fer foc. En aquesta sentit, la Policia Municipal de Sabadell ha estat visitant les escoles de Sabadell per alertar dels perills de la revetlla de Sant Joan i per tal de gaudir d'una nit sense incidències.