Manuel Bustos es va negar a vendre Artur Mas a canvi de resoldre el cas Mercuri

L'exdirector de Método 3 i autor del llibre "Operació Catalunya", Francisco Marco, assenyala dos sindicalistes dels Mossos com els primers confidents de la conspiració contra el procés català

Redacció
21 de juny del 2017

Francisco Marco, exdirector del Método 3, entrevistat a Catalunya Ràdio. Foto: Catalunya Ràdio


L'exdirector de Método 3, Francisco Marco, assegura que l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, es va negar a vendre Artur Mas, Carme Forcadell i Felip Puig a canvi de trobar una solució pel cas Mercuri. Així ho ha ha assenyalat en una entrevista aquest matí a Catalunya Ràdio, on ha parlat amb noms i cognoms els principals protagonistes de la denominada "Operació Catalunya".

De la mateixa manera, ha assegurat que buscaven "qualsevol merda" per poder desacreditar figures com Carme Forcadell, Artur Mas o Felip Puig amb l'objectiu de frenar el procés català. És per això que es va buscar l'ajuda, entre altres, de Bustos.

Ahir, en el marc de la comissió parlamentària per abordar l'esmentada operació, ja va fer referència a aquest fet, sobre la petició que el comissari José Villarejo li va fer a Bustos. "Si em dones informació de Forcadell, Puig i Mas, t'ajudarem des de Madrid a desactivar la causa del Mercuri, i Bustos i la dir que quan li van detectar càncer al seu fill, Mas el va trucar i es va preocupar per ell, i que no vendria cap de les persones amb les quals havien compartit situacions polítiques per molt que li diguessin que desactivarien una situació judicial", va apuntar.

Marco, autor del llibre Operació Catalunya, ha posat en dubte que Rajoy no fos coneixedor de la conspiració: "No em puc creure que no sabés què passava, quan el Ministeri d'Interior és un dels més importants". I ha implicat membres del cos policial dels Mossos d'Esquadra en l'operació Catalunya: "Hi ha dos sindicalistes dels Mossos que són dels primers informadors d'operació Catalunya."

Recollim en deu frases, les declaracions del detectiu Francisco Marco en l'entrevista a Catalunya Ràdio: 

1. "No em puc creure que Rajoy no sabés què passava, quan el Ministeri de l'Interior és un dels més importants."

2. "Moragas ha tingut un paper actiu. Crec que a Daniel de Alfonso el van utilitzar. Es va deixar obnubilar per estar amb un ministre."

3. "Cada sis mesos llenço el meu mòbil i en compro un de nou."

4. "És obvi que hi ha hagut aparell mediàtic en l'Operació Catalunya."

5. "La font d'informació que tenien a Suïssa aquesta gent els donava dades que eren una castanya"

6. "Javier de la Rosa és un dels confidents d'Operació Catalunya. Villarejo n'ha dit que és un 'mentider compulsiu'"

7. "Villarejo va citar Manuel Bustos i li va demanar informació d'Artur Mas, Felip Puig i Carme Forcadell. Va fer el mateix amb Francesc Sánchez i el va amenaçar amb detenir-lo, com finalment va passar"

8. "De Forcadell buscaven qualsevol merda per poder dir que l'ANC era dolenta perquè Forcadell era dolenta"

9. "Al desembre vam llençar tots els papers del despatx al mar. Abans de la meva detenció."

10. "Hi ha dos sindicalistes dels mossos que són dels primers informadors d'Operació Catalunya."