L'aparcament de l'Eix Macià s'utilitza per deixar vehicles per la «saturació» dels dipòsits municipals

Apunten cap a l'Ajuntament per no haver renovat el contracte amb l'anterior empresa que es feia càrrec dels vehicles | El consistori espera tancar l'adjudicació d'un concurs en breu

L'estat que presenta un dels tres dipòsits municipals de la ciutat
L'estat que presenta un dels tres dipòsits municipals de la ciutat | NacióSabadell / Cedida
Redacció
21 de juny del 2017
Els tres dipòsits municipals de Sabadell estan "saturats" i no "hi cap un cotxe més". Així ho han detallat fonts sindicals de la Policia Municipal a NacióSabadell i entre les "mesures provisionals" s'ha optat, per exemple, dur els vehicles a l'aparcament de terra de l'Eix Macià. Amb la qual cosa, "deixen d'estar custodiats per agents" i han precisat que la situació "s'està produint des de fa mesos", però que s'ha agreujat les últimes setmanes.
 
També s'ha utilitzat "el pàrquing dels vehicles policials i la mateixa àrea, on hi ha l'espai de detinguts". Unes alternatives que poden entrar en "conflicte", ja que "no es respecten els drets d'imatge dels detinguts, ni la seguretat del ciutadà que vingui a recollir el seu cotxe". 

Han responsabilitzat de la situació a "la deixadesa absoluta" de l'Ajuntament. Les mateixes fonts han recordat que fins fa uns dos anys hi havia una empresa encarregada de la gestió dels turismes. Fins i tot, en algunes ocasions, sense necessitat d'utilitzar alguns dels dipòsits municipals, perquè "se l'enduien i li pagaven una quantitat" al consistori, tot i que depenia de l'utilitari.
 
En aquest sentit, des del govern municipal han confirmat aquest diari que "en els propers dies" es farà l'adjudicació d'un concurs, que s'encarregarà de la retirada i posterior tractament dels vehicles ja donats de baixa als dipòsits. Serà un contracte per dos anys a una empresa acreditada ambientalment.