La iniciativa de Sabadell «Coneixement d’Oficis» compleix 15 anys formant o iniciant joves al mercat laboral

Han passat més de 2.000 alumnes dels centres d'ensenyament de la ciutat

Els participants de l'última edició del 'Coneixement d'Oficis'
Els participants de l'última edició del 'Coneixement d'Oficis' | Ajuntament de Sabadell
Redacció
25 de juny del 2017
El projecte de l'Ajuntament de Sabadell Coneixement d'Oficis, un programa adreçat a alumnes de segon cicle d'ESO i educació especial per a que tinguin un primer contacte amb diverses professions, ha complert 15 edicions. Una xifra rodona que ha servit per fer una mirada enrere i repassar la feina feta: en aquests tres lustres, més de 2.100 alumnes de tots els centres de la ciutat hi han participat, amb un 80% d'èxit.
 
És a dir, aquest percentatge d'estudiants continuen la formació o bé fan el salt a la seva primera feina. Uns resultats en base al seguiment fet al cap de sis mesos. L'objectiu no és un altre que donar resposta a les necessitats dels centres educatius pel que fa a l'orientació professional.
 
El funcionament de la iniciativa consisteix en tallers pràctics setmanals al Vapor Llonch, Cal Molins i Parc Central --en total, més de 80 hores d'escolarització--. En aquestes instal·lacions tenen un primer contacte amb oficis relacionats amb l'electricitat, les energies renovables, l'automoció, les arts gràfiques, la fusteria, el metall, la cuina, la restauració, la fleca i la pastisseria. Tot plegat, gràcies a la col·laboració entre escoles i els gremis i les associacions empresarials.