La UAB elabora un mapa virtual del seu campus

Es poden visualitzar vuit quilòmetres i 260 hectàrees, gràcies a l'ús de més de 12.000 fotografies

Redacció
20 de juny del 2017
Actualitzat a les 16:29h
La plaça Cívica de la UAB en el nou mapa virtual
La plaça Cívica de la UAB en el nou mapa virtual | UAB
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha elaborat un mapa virtual de tot el campus, gràcies a entrellaçar més de 1.000 imatges de 360 ​​graus recollides a peu de carrer i per a les que s'han necessitat més de 12.000 fotografies. En total són vuit quilòmetres de visita virtual i 260 hectàrees, aprofitant la tecnologia que ofereix Google Maps i Street View, tot i que amb una qualitat gràfica superior.

La ruta ha inclòs les unitats docents de la Facultat de Medicina i ha integrat altres espais que disposaven d'aquesta tecnologia com la Vila Universitària i la UAB Casa Convalescència, a Barcelona. Tot i així. està previst seguir ampliant l'itinerari. 

A banda de conèixer el campus, la iniciativa té una utilitat pràctica, ja que permet localitzar parades d'autobús, biblioteques, restaurants i centres docents, entre d'altres punts. A més, dona l'opció de desar espais, fer un recompte dels visitats i compartir-ho a través del correu electrònic i les xarxes socials.

L'agència Capture, que compta amb el certificat de confiança de Google i especialista en produccions de tours virtuals de 360 ​​graus, s'ha encarregat de la seva elaboració. Ha aprofitat i ampliat els serveis que ofereix Google Maps i Street View, facilitant la navegació i aconseguint indicacions GPS per arribar a les ubicacions requerides. És compatible amb ulleres 3D i VR, també amb ordinadors i dispositius mòbils.