SANT JOAN

Creen dues fonts pirotècniques dedicades a Les Bruixes del Nord de Sabadell

L’empresa Petards 4x4 comercialitza packs amb referències locals | Entre els productes hi ha una bateria dels castellers o una altra de la Torre de l'Aigua

per Albert Segura, Sabadell | 20 de juny de 2017 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’empresa sabadellenca Petards 4x4 ha creat dos productes pirotècnics en homenatge a Les Bruixes del Nord. Es tracta de la gran novetat en clau local que la firma, situada al barri de Merinals de Sabadell, ha desenvolupat per aquest Sant Joan, dintre de la seva idea de crear articles vinculats directa i estretament amb la capital vallesana.

La botiga ofereix productes exclusius de la ciutat com una font dedicada a l'emblemàtica Torre de l'Aigua o una altra als Saballuts. Com a novetat, aquest 2017 ha decidit homenatjar les Bruixes del Nord, una de les entitats històriques de la cultura del foc a la ciutat.


Per fer-ho, el reconegut il·lustrador sabadellenc Ismael Ferrer ha dissenyat el dibuix d'una font i d'una bateria dedicades a l'entitat. Es poden comprar, o bé per separat, o bé en paquet, amb una candela de 30 boles de regal.
 

Diversos dels productes pirotècnics amb segell sabadellenc. Foto: Juanma Peláez


Tornen les bones sensacions

El sector pirotècnic català viu aquests dies el moment més important de l'any amb la revetlla de Sant Joan a tocar. Segons els botiguers les vendes estan "animades" i hi ha "millors sensacions" que l'any 2016, quan ja es va detectar una lleugera recuperació. Així ho ha explicat Sandra Córcoles, propietària d'un dels milers d'establiments, entre casetes i locals, que tenen autorització per vendre articles pirotècnics a Catalunya durant aquesta època de l'any.

La botiguera de Sabadell assegura que aquesta setmana ja hi ha hagut molta activitat i que la previsió és que de mitjana una família catalana gasti uns 30 euros en petards. Amb l'objectiu d'adaptar-se a totes les butxaques, molts establiments ofereixen ofertes i preus molt ajustats, i alguns fins hi tot han optat per crear lots solidaris per als consumidors més modestos. Pel que fa als productes més demandats, destaquen les bombetes, les bengales, les piules, els xinos, els grans trons, les fonts de colors i les bateries.
 

Antonio i Sandra Córcoles, amb algunes de les bateries en primer pla. Foto: Juanma Peláez


Sandra Córcoles, propietària de la botiga Petards 4x4 de Sabadell, ha assegurat que aquest 2017 hi ha més moviment que anys enrere. "Hi ha moltes persones que aquests dies ja s'han apropat per estalviar-se les cues de darrera hora i som optimistes perquè les sensacions que estem tenint són molt bones", apunta. Córcoles recorda que l'any passat ja van començar-se a recuperar les vendes i confia que enguany es mantingui aquesta tendència.

Amb tot, assegura que encara hi ha moltes famílies que tenen dificultats econòmiques. "Tot i que de mitjana poden gastar-se uns 30 euros per llar, trobem que hi ha persones que no s'ho poden permetre", indica. Amb l'objectiu que tothom pugui gaudir de la revetlla, l'establiment comercialitza dos lots solidaris que ofereixen una desena de productes bàsics per cinc i sis euros. "Es una de les ofertes que més bé funciona i inclou una barreja dels productes que més èxit tenen entre el públic infantil", afirma.

Un cop més els articles més demandats són les bombetes i bengales entre els més menuts, i els xinos i les piules entre els nens més grans. També tenen molt bona acollida els grans trons, les fonts de colors i les bateries. "Aquest any comptem amb un assortit de bateries molt gran i hem incorporat novetats com la Magna i la Discovery", explica.
 

Local de Petards 4x4 a Sabadell. Foto: Juanma Peláez

 

Participació