VÍDEO A Sabadell és l'hora de passar comptes

Una part de treballadors de l'Ajuntament, com havien avisat, es deixen notar amb xiulets i crides contra el govern | 150 persones assisteixen a l'acte de valoració de la meitat del mandat

El govern municipal en l'acte de meitat de mandat
El govern municipal en l'acte de meitat de mandat | Ajuntament de Sabadell / Juanma Peláez
15 de juny del 2017
Actualitzat el 16 de juny a les 18:43h
La plaça Doctor Robert, a l'ombra del consistori, el govern municipal s'ha sotmès a la fiscalització del poble. Unes 150 persones, de les quals una trentena carregant banderetes del sindicat CC.OO. i la ja mítica, tot un símbol de l'època de retallades, d'unes tisores dins un cercle de prohibició. I rere una pancarta, en la que s'ha pogut llegir: "transformant... què?". Ells han interromput, en alguns moments, els discursos del 14 regidors que han presumit de la tasca duta a terme en aquests dos anys.
 
Especialment s'han deixat notar quan el regidor de Serveis Centrals Nova Economia, Albert Boada, ha agafat el micròfon. Els xiulets i crits de "fuera, fuera", mentre Boada ha pujat els decibels i ha pujat el to en frases como "prou de clientelisme a Sabadell". També amb la darrera intervenció, la de l'alcalde, Juli Fernàndez. 

 
No tot han estat retrets, s'han escoltat aplaudiments a paraules com "hem sancionat", "acusació particular al cas Mercuri" o quan la regidora Glòria Rubio ha aplaudit la tasca de la PAHC Sabadell per "possibilitar" les polítiques d'habitatge dutes a terme. 
 
Convidats del "canvi"  
 
Entre la mica més de centenar de persones, aplegades en aquest racó de la ciutat, hi havia dues localitats de l'autodenominada, "del canvi". L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i el de Cerdanyola, Carles Escolà. La meitat de la llista de convidats, ja que s'han absentat Laura Campos de Montcada i Reixac i José M. Osuna de Ripollet. Escolà ha incidit en el "la volta de mitjó" a la comarca, "en les formes de fer política, amb més participació. Tractar a la ciutadania de tu a tu". Ha avisat que aquest canvi serà "molt més gran" en dos anys.
 

Els protestants que han deixar-se sentir durant els discursos de l'equip municipal Foto: Juanma Peláez


Sabater ha afirmat que Badalona i Sabadell "ja no viuen d'esquena", perquè "compartim la idea d'un municipalisme". Es tracta d'una cooperació que "perdurarà". Ja es veurà si serà amb Fernàndez com a interlocutor.