Els aprenents d'arqueòlegs acaben la seva tasca a Riu-sec fent troballes d'objectes dels segles XIII i XIV

Una desena d'alumnes durant gairebé dues setmanes han estat instal·lats al sector nord del conjunt patrimonial

Redacció
14 de juny del 2017
Actualitzat el 20 de juny a les 11:31h
Aquest divendres es posarà punt i final als treballs d'excavació arqueològica, al sector nord de Sant Pau de Riu-sec de Sabadell, que han realitzat una desena d'alumnes del Grau d'Arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Unes pràctiques que van iniciar el passat 5 de juny i és una iniciativa enmarcada dins el Programa Quadriennal de Recerca d'aquest jaciment arqueològic, impulsada per l'Ajuntament i la UAB. 

Les actuacions estan sota la coordinació científica dels professors Joaquim Pera i César Carreras i la direcció tècnica de l'arqueòleg Jordi Roig. Mentre que el Museu d'Història de Sabadell controla les tasques de coordinació i el seguiment tècnic.

Els treballs han servit per fer troballes de diversos objectes com ara ceràmiques i metalls, entre d'altres, corresponents dels segles XIII i XIV, relacionats amb l’establiment d’una comunitat templera en aquest indret.

El jaciment de Sant Pau de Riu-sec és un important conjunt patrimonial i històric de la ciutat, en el qual es preserven les restes d’una llarga ocupació humana de més de 2.000 anys, que des de fa temps serveix per formar futures generacions de professionals en el món de l’arqueologia.