El futbol sabadellenc es dota d'un compromís ètic

És una iniciativa pionera a Catalunya sobre la col·laboració, el respecte i el joc net entre tots els clubs

La foto de família de la signatura del conveni a l'escala d'entrada a l'Ajuntament
La foto de família de la signatura del conveni a l'escala d'entrada a l'Ajuntament | Ajuntament de Sabadell / Juanma Peláez
Redacció
13 de juny del 2017
Actualitzat el 15 de juny a les 23:29h
Una alineació per a una ciutat millor, 11 compromisos per al futbol a la ciutat de Sabadell. Així s'anomena el document que, aquest dijous, han rubricat amb la seva firma els clubs de futbol de al ciutat (13 entitats que representen 249 conjunts). La finalitat és establir unes pautes en l'intercanvi de futbolistes, afavorir els valors educatius, integradors i de cohesió social en la pràctica esportiva. En un acord que ha establert una durada de dos anys. 

En aquest sentit, s'ha marcat com a número màxim cinc fixatges d'un mateix equip i en una mateixa temporada. També hi ha una sèrie de propostes per evitar conductes violentes o que incitin la violència, desordres públics en els recintes esportius i altercats. Així mateix, en aspectes vinculats al joc net s'ha estipulat evitar l’exhibició de pancartes, símbols, emblemes o llegendes i entonació de càntics que pel seu contingut o utilització incitin a comportaments violents que constitueixin una acte de manifest menyspreu a la pràctica del futbol.

D'altra banda, hi ha la previsió de crear una comissió que durà terme arbitratges vinculants per resoldre conflictes generats entres els clubs signants.  

Sabadell compta amb un total de 3.792 llicències i 14 camps de futbol 11 i cinc més de futbol 7. 
 

Les futbolistes ocupant els seients que habitualment els regidors Foto: Ajuntament de Sabadell / Juanma Peláez

 

Tots els clubs signants a la sala de plens del consistori Foto: Ajuntament de Sabadell / Juanma Peláez

 

La signatura s'ha fet a la sala de plens de l'Ajuntament, presidida per l'alcalde Foto: Ajuntament de Sabadell / Juanma Peláez