Els treballadors de l'Ajuntament de Sabadell denuncien manca de diàleg per negociar el seu conveni

Anuncien tres mobilitzacions per aquest mes de juny | El sindicat de policies assegura retallades d'una plantilla, que necessita entre 50 i 80 agents

Els representants dels treballadors de l'Ajuntament de Sabadell a les portes de consistori
Els representants dels treballadors de l'Ajuntament de Sabadell a les portes de consistori | Albert Hernàndez
13 de juny del 2017
Actualitzat a les 23:57h
Els sindicats majoritaris a l'Ajuntament de Sabadell, CC.OO., UGT i SPPM-CAT, s'han plantat, aquest dimarts, de manera literal davant les portes del consistori, però també metafòricament. "Estem farts de la nul·la voluntat de negociació", ha etzibat el representant del SPPM-Cat, Xavier Bartrolí. Els tres organismes han volgut fer pública una situació que viuen des de fa temps, però que amb el "govern de transformació" ha empitjorat.
 
La representant de CC.OO., Àngels Núñez, ha assenyalat que des de el setembre de 2016 estan intentant negociar el conveni, perquè, com ha remarcat, "tenim la mateixa nòmina que el 2003" i ha afegit "estem parlant de l'empresa més gran del Vallès", amb 1.433 treballadors, dels quals 400 són interins. En aquesta línia, el portaveu d'UGT, Josep Pozo, ha xifrat que en els "últims cinc anys hem perdut un 13% de poder adquisitiu i drets".
 
Per tot plegat, han convocat per ara tres mobilitzacions que esperen "facin reaccionar" als inquilins de la plaça Sant Roc. El proper dijous en l'acte públic del consistori es manifestaran, igual que per la inauguració de la reforma de la Bassa de Sant Oleguer el dia 26 de juny i, per últim, assistiran al ple. Aquesta és l'agenda programada i esperen que no calgui "anar més enllà" per tal "d'asseure'ns a parlar", ha expressat esperançada Núñez.
 

Els tres representants del sindicats majoritaris a l'Ajuntament de Sabadell Foto: Albert Hernàndez


Ella mateixa ha criticat que "el més preocupant" és que les maneres de fer de l'equip de govern  són les mateixes "que sentíem en temps anteriors". Entre d'altres coses ha lamentat que s'hagi contractat una "consultoria externa per comparar criteris" del conveni, amb la qual cosa fins al setembre no es pot començar a parlar.
 
Calen més agents
 
Els tres sindicats han denunciat "diversos incompliments" com ara poca diligència en la reposició de material, falta de personal i alentiment o fins i tot paralització de l'aparell administratiu, així com retallades. En aquest punt, Bartrolí ha carregat contra l'Ajuntament "perquè a la Policia Municipal sí n'hi ha hagut. Falten entre 50 i 80 agents a la plantilla" i ha posat com exemple l'última celebració de La Salut, "amb una agenda d'activitats augmentada, que està molt bé, però calen més recursos".

El portaveu dels policies ha afirmat que "està deixat a la sort de la improvisació". Tanmateix, ha reconegut que la "seguretat 100%" no es pot garantir amb un cos de 300 agents, encara que la seva demanada, per ara, és asseure's a negociar.